7. februar 2019.7. feb 2019.
Pehari šampionima HIPODROMA
KONjIČKA ZABAVA U BOGATIĆU

Pehari šampionima HIPODROMA

Trogodac 2018 i grlo godine u Srbiji Atil Trlić, vlasništvo štale Trlić. Na hipodromu u Šapcu u ovoj konkurenciji najbolja Krasiva, vlasništvo štale Matorčić, a u Bogatiću Zobnatički Alvin. Proglašena najuspešnija grla, treneri, džokeji i uručene nagrade
Svečano i veselo, bilo je prošle nedelje u Bogatinskoj sali “Milano”, prilikom uručenja pehara i proglašenja najuspešnijih grla, trenera i džokeja u prošloj godini u Srbiji i na hipodromima u Bogatiću i Šapcu.
Trogodac godine i grlo 2018. je Atil Trlić, vlasništvo štale “Trlić”. Od devet startova, ostvario je sedam pobeda i treće mesto u Srpskom Derbiju. Pobednik je Trajal Stakesa, Bombardera, Omica i ždrebaca u Šapcu, trke Kup Ljubičevo. Zaradio je 1.735000,00 dinara i tako obezbedio dve titule, trogodac godine i grlo godine.
Dvogodac godine je Magic Man, nepobeđen u Srbiji. U pet startova, pobedio je svih pet puta, od kojih su najveće pobede u Kostolcu i Požarevcu. Trčao je i u Mađarskoj, gde je u njihovom Kostolcu, ostvario visoko četvrto mesto. Svojim vlasnicima Niki Šendeković i Dejanu Vujčiću, doneo je puno radosti, kao i ostalim navijačima.
Starije grlo godine je Ornament, vlasništvo Konjičkog kluba “Kraišnik” iz Velike Kladuše. Od Ornamenta se uvek puno očekuje. Ovog puta, zablistao je tek u drugom delu sezone. Ostvario je pobedu u Karađorđevu i onu najvažniju u Bihaću u Memorijalu Alije Izedbegovića. Od ukupno šest startova u 2018. zaradio je preko milion dinara u dve pobede.
Trener godine ( 2018. ) je Bojan Šendeković. On sedam puta za redom u Srbiji osvaja ovu titulu. U 2018. je ostvario 25 pobeda i isto toliko drugih mesta sa grlima koje je trenirao. To mu je donelo pet miliona dinara. Trenirao je pobednika Trijal stakesa u Šapcu, Nadjia, zatim pobednika trke grada Šapca i drugoplasiranog u Srpskom Derbiju, Smilinga, ali i pobednika Kostolca i Ljubičevskih igara Magic Mana.
Jahač godine je Đorđe Perović. Ovo mu je deveta titula šampiona Srbije. Ovome dodajmo i informaciju da je vlasnik godine štala Trlić, a njenom vlasniku Životi Jovanoviću uručen je šampionski pehar.
U svečanom ambijentu sale “Milano”, proglašena su najuspešnija grla, treneri, džokeji na hipodromima u Šapcu i Bogatiću i uručeni šampionski pehari.
Trogodac, protekle godine na Šabačkom hipodromu je Krasiva, iz štale Matorčić. U rukovodstvu hipodroma kažu da na početku sezone nije zasijala svojim pravim sjajem i ostavila je utisak da neće opravdati titulu dvogodke godine. Međutim promenom trenera i ona počinje da se budi i trči sve bolje. Pobeđuje u Šabačkom Derbiju i do kraja sezone zadržava visoku formu. Ukupno je u Šapcu “zaradila” 290.000,00 dinara. Dvogodac godine u Šapcu je Magic Man, prelepi zekan, izuzetnog karaktera. Prvi je pravi potomak, oca Cool Marbla. Ostvario je četiri pobede u četiri starta, na Šabačkom hipodromu i na taj način obezbedio titulu najboljega.
Starije grlo i ujedno grlo godine na Šabačkom hipodromu je sedmogodišnji Ret Batler, sin čuvenog Galilea. Ove godine je bio konstantan. Ostvario je dve pobede i visoko drugo mesto u Memorijalu kralja Aleksandra. U Šapcu je zaradio pola miliona dinara i na taj način ostvario svome vlasniku, Ivanoviću dve titule: najbolje starije grlo i grlo godine na šabačkoj travi.
Za najboljeg sulkaša u Šapcu, proglašen je Kockar, vlasnika Ranka Uglješića. Kažu da je izuzetno srčan i svom vlasniku je godinama donosio radost pobede i visoke plasmane.
Jahač godine u Šapcu je Đorđe Perović, veliki šampion, koji se nakon dužeg boravka u inostranstvu vratio kući. U prošloj sezoni na hipodromu u Šapcu, uzjahao je 28 grla i zabeležio 10 pobeda.
Trener godine u Šapcu je Bojan Šendeković, koji je ovu titulu ostvario sedmi put. Sa svojim grlima u Šapcu je ostvario 14 pobeda uz 11 drugih mesta.
Na osnovu zvaničnih rezultata Udruženja za galopski sport Srbije, Upravni odbor Konjičkog kluba Bogatić, proglasio je najuspešnije na hipodromu u Bogatiću, koji doživljava renesansu.
Najuspešnije trogodo grlo u Bogatiću je zobnatički Alvin. Pehar za najboljeg dvogodca je pripao vlasniku Nigerije Slobodanu Ulardžiću. Najuspešnije starije grlo na hipodromu u Bogatiću je Stameni Pik, vlasnika Borisava Stevovića.
U galopskim trkama u sulkama, najviše je slavio Marakeš, vlasnika Saše Kostadinovića. Ovde je za džokeja godine proglašen Milan Konkolj, a trenera Bojan Šendeković.
Veselje konjičkih šampiona, trajalo je do kasno u noć, a za dobru organizaciju zaslužan je Konjički klub “Mačvanin” u Bogatiću.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa