7. februar 2019.7. feb 2019.
Dokazan kvalitet
Frizerski salon „Extra Mille I Dragan“

Dokazan kvalitet

Najbitnije mi je da je mušterija zadovoljna. Kroz rad sa njima stekao sam dosta prijatelja. Dođu kao mušterije, a završimo na kafi. Atmosfera je prijatna i to ni za šta ne bih menjao. To je nešto po čemu se razlikujemo od ostalih salona
Mladi samostalni preduzetnici su slobodno možemo reći retkost. Ipak, ima onih koji su uporni, vredni i posvećeni od malih nogu. Primer za to je dvadesetdvogodišnji frizer Dragan Đorđević, koji se već pet godina bavi pružanjem frizerskih usluga.
-Poslom frizera, počeo sam da se bavim po preporuci prijatelja, koji mi je godinu dana bio majstor u salonu pod nazivom „Extra Mille“. Učeći zanat kod njega, bez lažne skromnosti mogu da kažem da sam postao profesionalac. Kada je rešio da ode u inostranstvo, nasledio sam salon i odlučio da nastavim sam – objašnjava Đorđević, koji sada već vodi dva frizerska salona u Mačvanskoj ulici, a naziv je promenio u „Extra Mille I Dragan“
Bivša ulica Nebojše Jerković, sada poznata kao Mačvanska, uvek je bila ulica trgovaca. Stoga nije ni čudo što je Dragan, nakon izvesnog vremena, usled velikog obima posla otvorio u istoj, još jedan salon.
-Pre godinu dana sam počeo da razmišljam o proširenju, a s obzirom na to da je Kamičak, poznat po zanatskim radnjama, a malo i po uzoru na Jevreje, shvatio sam da nema boljeg mesta. Znate, Jevreji su imali običaj da u određenoj ulici drže radnje, postoje radnje samo jedne delatnosti. Mnogi me pitaju, zašto salon nisam otvorio na drugom mestu. Uvek im odgovorim itanjem - da li je njima kada naiđu na zatvorenu cvećaru lakše da traže drugu na suprotnom delu grada, ili da u blizini dobiju to što su hteli – ističe Đorđević.
Zaposlenih u frizerskom salonu ima četvoro. Cene se razlikuju. U novootvorenom salonu u Mačvanskoj 17, za nijansu su jeftinije od onih u Mačvanskoj 73. One će ipak, s obzirom na dugogodišnje poslovanje i kvalitet usluga prema rečima Đorđevića, uskoro biti više.
-Napravili smo razliku samo zato što je salon u Mačvanskoj 17 tek otvoren, međutim u kvalitetu pružanja usluga razlike nema. Kada pogledam celokupnu sliku najbitnije mi je da je mušterija zadovoljna. Kroz rad sa njima stekao sam dosta prijatelja. Dođu kao mušterije, a završimo na kafi. Atmosfera je prijatna i to ni za šta ne bih menjao. To je nešto po čemu se razlikujemo od ostalih salona – navodi Đorđević i dodaje da u Mačvanskoj ulici ima pored njegova dva, još tri salona koja se bave pružanjem muško–ženskih frizerskih usluga, što ne utiče na njegov obim posla.
Prateći trendove, ono što mušterija poželi, radnici salona „Extra Mille I Dragan“ to i realizuju. Međutim, Đorđević pun iznenađenja, elana i entuzijazma, zatekao nas je otkrićem da je jedini u ulici i berbenin. Samim tim i najmlađi u Šapcu.
-Moje mušterije to znaju, tako da svaku drugu nakon šišanja, brijem. Jednom mi se desilo da je čovek sa šišanja kod moje koleginice preko puta svratio kod mene da se obrije. Od tada je shvativši da mu je lakše i bolje da uradi obe stvari u jednom salonu, dolazio samo kod mene – ističe Đođević.
Cene koje variraju od 150 dinara do 2.000, svakako su najpovoljnije u gradu. Posebnu pogodnost imaju penzioneri, za koje je šišanje već 5 godina 150 dinara, po odluci Đorđevićevog majstora, što mladi preduzetnik nije želeo da menja.

K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa