7. februar 2019.7. feb 2019.
Mora i u Boru
RUKOMET: SUPER LIGA SRBIJE (Ž)

Mora i u Boru

Niš je prvi značajniji „skalp“ šabačkog MEDICINARA u ovoj sezoni. Dva boda protiv favorita su značajna i matematički u borbi za plej of, ali i ukoliko posmatramo aspekt samopouzdanja. Ipak, punu važnost „dvojka“ protiv Naise dobija ukoliko Šapčanke opravdaju ulogu favorita u Boru. To je utakmica koju MEDICINAR mora da pobedi, jednostavno je tako.
Boranke su uz Junior pokazale najmanje u dosadašnjem toku lige. Pobedile su samo jednom i to upravo Beograđanke, te im je spas u eliti prilično daleko, iako još nije nedostižan. Svakako da BOR više nema mesta za kiks, međutim reč je o ekipi sa najslabijom odbranom, klubu koji ima devet uzastopnih poraza u ne baš jakom domaćem prvenstvu, domaćem terenu gde su „gostili“ neki od direktnih rivala Medicinara u borbi za plej of. BOR predvodi Barbulović, Teodora Majkić i Zoe Petrović, uz kapitena Milicu Mitić su nosioci igre „narandžastaih“. U pretposlednjem kolu dočekuju Voždovac, da bi taj meč imao suštinski značaj moraju negde da osvoje „neplanirane“ bodove, a raspored je nemilosrdan, šansu će sigurno tražiti protiv „Medicinarki“.
Uz izuzetak gostovanja Bekamenta, MEDICINAR očekuje niz mečeva protiv direktnih konkurenata za doigravanje, te na tom putu ne sme biti zastajanja. U prvom delu sezone MEIDICNAR je pobedio BOR 34:18! Sigurno da su planirana dva boda i na ovom gostovanju. Ništa nije obaveza, no opšti utisak je da učesnik plej ofa mora da pobedi ovakve rivale i na gostovanju. Vojvodina „diše za vratom“, a realno je da slavi u narednom kolu. Direktan duel je već u 15. rundi.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa