7. februar 2019.7. feb 2019.
GOSTI BOLjI TIM
FUTSAL: SRBIJA I IRAN U ŠAPCU

GOSTI BOLjI TIM

Tribine ispunjene kao na rukometnim utakmicama sredinom 80-ih. Iran pokazao da je kvalitetniji tim. Gosti konkretniji i efikasniji. Malo nedostajalo za veliki remi. Srbija bolja u drugom delu
IRAN u svojoj futsal istoriji ima sedam uzastopnih učešća na Svetskim prvenstvima. Najveći uspeh je ostvario u Kolumbiji pre tri godine kada su bili treći. Uz te rezultate imaju i dva plasmana u drugi krug Mondijala. Od 15 kontinentalnih šampionata osvojili su 12, zvanični su dvostruki uzastopni šampioni. Na FIFA rang listi su šesti, a u svom sastavu imaju četiri igrača „top klase“.
SRBIJA do sada ima samo jedno učešće na Svetskom prvenstvu okončano u osmini finala 2012. godine. Na šest kontinentalnih nadmetanja najveći uspeh je četvrto mesto. Poredak svetske kuće fudbala kaže da smo 14.
Sve ovo je bilo poznato i pre duela u utorak u hali „Zorka“, a parket je pokazao da su Iranci i realno, van numeričkih vrednosti, izvan statističkih pokazatelja, kvalitetniji tim. Ne može niko da ospori želju i borbenost naših igrača futsala, pristup kao da je reč o takmičarskom meču, no jednako su ozbiljno pripremni dvomeč shvatili i Azijati. Kada se vratimo na polje statistike, ukoliko je to moguće u futsalu, posed lopte je verovatno bio na našoj strani, no Iranci su bili znatno konkretniji, brži i lucidniji posebno u prvih 20 minuta. Magija futsala je dinamika. Nekoliko sekundi je potrebno da napad koji obećava jedne ekipe, bude pretvoren u kontra udar rivala, možda i gol. Upravo to je pokazao drugi pogodak Iranaca. U brzoj kontri, koju je započeo Oladgobad, tri dodira, lopte, dupli pas Tajebija i Hasanzadea i kapiten i najbolji igrač Iranaca lako pretvara u gol. Poveli su posle prekide, spretnom organizacijom na malom prostoru. Vratila se nada u prvom poluvremenu kada je divnu akciju crvenih realizovao Tomić. Asistent Tajebi je bio na pravom mestu u pravo vreme, dočekao, po malo srećno, odbijenu loptu i poslao je u mrežu za 1:3 pri kraju poluvremena.
Drugi deo bi mogli podeliti u period od početnih pet minuta kada je Iran dominirao, povećao prednost udarcem iz okreta odličnog Tajebija, ali i poput celog prvog poluvremena bio opasniji. Preostalih 15 minuta Srbija je bila bolja, imala nekoliko pogođenih stativa, dobrih šansi, golove Ramića i autogol Hazanzadea su nas približili na minus jedan. Moglo je biti drugačije, no tamo gde je Srbija sve učinila kako treba, isticao se Azimi, fantastični golman gostujuće selekcije.
Ne znamo, ali pretpostavljamo da su svi posetioci poneli pozitivne utiske i radujemo se Argentini! (tekst gore).
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa