14. februar 2019.14. feb 2019.
Dosta je bilo laži
INICIJATIVA SELO-GRAD

Dosta je bilo laži

Održan sastanak članova Inicijative Selo-grad i poljoprivrednika mačvanskog okruga
U utorak, 12. februara, održan je sastanak članova Inicijative Selo-grad, na poziv poljoprivrednika mačvanskog područja, a tema je bio događaj na prošloj sednici skupštine Grada Šapca. Naime, jedan od odbornika SNS-a, Goran Mijailović, izneo je, prema tvrdnjama članova Inicijative, neosnovane činjenice i uvrede na račun odbornika Inicijative Selo-grad, Dragana Stankovića, a tiču se protesta poljoprivrednika koji su održani 2007. godine. Javnosti se obratio predsednik Inicijative Selo-grad Salko Karadarević, rekavši da u Srbiji vlada „fabrika laži“, ali da neće još dugo. Takođe, govorili su odbornica Ivana Đorđević, koja je iznela pismo podrške upućeno Stankoviću od strane poljoprivrednika, Vladan Pantić, poljoprivredni proizvođač iz Lipolista, kao i sam Dragan Stanković.
-Iznete su laži da sam ja pobegao sa protesta 2007. godine i ostavio poljoprivrednike na cedilu, da budu uhapšeni i prebijeni, rekao je Stanković i dodao da policija nikoga nije ni tukla ni dirala, već zamolila da se civilizovano raziđu, što su oni i uradili.
-Nije istina ni to da ni jedna svinja poljoprivrednicima nije otkupljena. Šabačka opština je dobila oko 3000 komada svinja da otkupi po ceni od 75 dinara, a dobili smo i kukuruz iz robnih rezervi, i to je bio rezultat naše borbe. U Lipolistu je otkupljeno 196 svinja, isto toliko i u Zminjaku, a u manjim selima do 100, izjavio je Stanković.
Preko dvadeset poljoprivrednika, učesnika na protestu 2007. godine je to i potvrdilo svojim potpisima, a ovom prilikom su se skupili da Stankoviću pruže podršku i demantuju izjave odbornika SNS-a, Gorana Maijailovića.
Pantić Vladan rekao je da je te godine išao lično u kuću Mijailovića koji je i sam gajio svinje, da ga pita da ih podrži kao kolega i komšija.
- Ovo što tvrdi da nas je Dragan Stanković napustio, a policija tukla, jednostavno nije istina, izjavio je Pantić.
N. Marjanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa