21. februar 2019.21. feb 2019.
U OKVIRU KAMPANjE “BUDUĆNOST SRBIJE”
VUČIĆ POSETIO FABRIKU “PEMI STIL”

I KOCELjEVA DA BUDE BOLjE MESTO ZA ŽIVOT

Vučić je velikom broju okupljenih građana u krugu fabrike za proizvodnju nameštaja “Pemi stil” poručio da će i Koceljeva biti mnogo bogatije i bolje mesto za život
U okviru kampanje “Budućnost Srbije” i obilaska gradova i opština Mačvanskog okruga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je pre nedelju dana i koceljevačku opštinu. Bio je ovo njegov šesti susret sa žiteljima tamnavskog kraja.
Vučić je velikom broju okupljenih građana u krugu fabrike za proizvodnju nameštaja “Pemi stil” poručio da će i Koceljeva biti mnogo bogatije i bolje mesto za život.
–Mislim da smo mnogo toga uradili. Napravićemo još mnogo stvari. Ono što je veoma važno to je da ćemo Šabac i Loznicu da povežemo sa Beogradom i Novim Sadom auto-putem i brzom saobraćajnicom i za Koceljevu će to mnogo da znači jer će to biti bolji putevi i prema Osečini i to će biti povezivanje Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Želimo da pokušamo više malih investitora da dovedemo i da podstičemo domaće proizvođače, one koji mogu da zapošljavaju ljude, one koji mogu da obezbede opstanak i ostanak ljudi na svojim ognjištima- rekao je predsednik Srbije.
On je istakao da će i u ovoj opštini biti obnovljeni javni objekti, da će deca iz ovog kraja ići u najbolje vrtiće, škole...
–Imaće sve, od pošte do Doma kulture, rekao bih sve na najsavremeniji način uređeno, jer danas imamo novca. A imamo novca zahvaljujući vama, zahvaljujući radnicima i seljacima, penzionerima koji su imali strpljenja, koji su bili trpeljivi u teškim trenucima i koji su želeli da pomognu svojoj državi. Zato ćemo imati i veće plate i veće penzije a da nećemo da ugrozimo javni dug i dalje napredovanje srpske ekonomije- obećao je Vučić.
U svom obraćanju osvrnuo se i na aktuelna dešavanja na Kosovu i Metohiji i ocenio da srpska država ima posla sa neodgovornim ljudima koji se neozbiljno ponašaju.
–Naš posao je da čuvamo mir i stabilnost. Lako je da vičem sa ovog mikrofona i da vi oduševljeno tapšete, a da sutradan vaša deca stradaju. Ja takvu politiku neću da vodim. Zato je važno da im odgovorimo na sve, da im kažemo da nećemo dozvoliti ugrožavanje srpskog naroda, da nećemo dozvoliti bilo kakve napade na naš narod na KiM i da ćemo znati da zaštitimo i sačuvamo našu državu. A sve drugo je da ćemo želeti i hteti da sačuvamo mir. Ali, kada imate ljude sa kojima niste načisto da li žele mir ili žele nešto drugo, ili su već odmrzli ono što smo nazvali zamrznutim konfliktom, onda imate tu dozu straha. Ukoliko uz vašu podršku budemo uspeli da sačuvamo stabilnost i mir ja nemam bojazni da će Koceljeva biti mnogo bogatija za život, da će biti mnogo bolje mesto za život i nadam se da ćemo i ovde imati mnogo više dece nego što je bilo u 2018. godini- rekao je Vučić.
Odgovarajući na pitanja novinara on je izjavio da je u dosadašnjem delu kampanje “Budućnost Srbije” video šta je do sada urađeno ali i šta je još neophodno uraditi.
–Razgovarali smo sa ljudima. Ono što nam nedostaje jeste kvalifikovana radna snaga. Ovde vidim mlade momke od 17-18 godina i to je deo onog dualnog obrazovanja što moramo da guramo još snažnije da bismo dobili rezultate- istakao je predsednik države prilikom posete Koceljevi i dodao da radom možemo da postignemo sve te da naša ekonomija ide napred.
Prema njegovim rečima Srbija će imati značajno veći rast od proseka rasta EU dok odnose sa Prištinom vidi kao jedini problem za našu zemlju.
Na osnovu dosadašnjeg neposrednog kontakta sa građanima Vučić je zaključio da je nedostatak posla, iako u manjoj meri, i dalje jedan od ključnih problema na koji se stanovnici žale.
–I naravno, svuda po selima su putevi problem. Ali i u Šapcu i Loznici čekaju brze saobraćajnice. Tu su i subvencije i sve ono što ljudima znači život, životni standard, za penzionere koliko će još moći da računaju na povećanje penzija, za plate takođe- rekao je predsednik države.
Obraćanje medijima Vučić je završio tako što je javnosti predstavio zamenicu predsednika Opštine Koceljeva Slavicu Ranković.
–Ova žena je naša Slavica, jedna od retkih žena koja u četiri sata ustaje da obiđe dobre domaćine, da vidi šta su uradili, da li su pomuzli krave, a onda radi po ceo dan. I samo hoću da kažem da kad bi nas bilo više takvih kao vi, Srbija bi bila još mnogo uspešnija i naprednija- zaključio je Vučić.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa