21. februar 2019.21. feb 2019.
OŠ Laza K. Lazarević

Čarolija znanja

Putem zabavnih radionica i predavanja svi učesnici su bili u prilici da obiđu svet, zavire u gradove koji kriju interesantne tajne, upoznaju neobične ljubavne priče, život i običaje američkih Indijanaca, englesku i japansku kulturu putem teme Srećni praznici i sve to začine jednom zanimljivom gramatikovizijom uz temu Mislim, dakle, postojim
OŠ Laza K. Lazarević je i ove školske godine, sada već po tradiciji, organizovala Četvrti zimski kamp prirodnih i društvenih nauka koji je nosio simboličan naziv – Zimska čarolija znanja.
-Vrata naše škole su, u periodu od 4. do 7. februara, bila otvorena za sve osnovce sa teritorije našega grada koji su bili u prilici da uživaju u različitim aktivnostima obogaćenim savremenim nastavnim metodama, kao i u veštinama koje razvijaju kognitivne i manuelne sposobnosti kod učenika – istakao je direktor škole Milan Blagojević.
Ciljna grupa su bili učenici od 1. do 7. razreda. Najmlađi učesnici su uživali u temi koja je nosila naziv Sa decom oko sveta. Nasmejana lica dece, kreativni rad vrednih učiteljica i svečana dodela diploma za sve učesnike upotpunili su doživljaj virtuelnog putovanja svetom u kojem su deca zavirila u čarobne priče u vezi sa drugim kulturama i uživala u kreativnom i sportskom danu.
Nastavnici engleskog, japanskog i srpskog jezika, geografije, matematike, i pedagoško-psihološka služba škole potrudili su se da šest različitih tema koncipiraju tako da svojom neobičnoćšu zainteresuju sve učesnike. Putem zabavnih radionica i predavanja svi učesnici su bili u prilici da obiđu svet, zavire u gradove koji kriju interesantne tajne, upoznaju neobične ljubavne priče, život i običaje američkih Indijanaca, englesku i japansku kulturu putem teme Srećni praznici i sve to začine jednom zanimljivom gramatikovizijom uz temu Mislim, dakle, postojim.
-Ove godine je naš kreativni dan realizovan u Centru za stručno usavršavanje koji nam je sa zadovoljstvom otvorio svoja naučna vrata i rado prihvatio saradnju. Inovacija pomenutog Kampa obuhvatala je i prezentaciju tema učenika Lazine škole koji su, ravnopravno sa svojim nastavnicima, vrlo studiozno i pažljivo radili na odabiru teme, njenom sadržaju, a kasnije i prezentaciji. Sportski poligon u sali škole upotpunio je ugođaj nakon detektivskih zavrzlama, na kojem su učenici, pored fizičkih, pokazali i logičke operacije rešavajući neobične zadatke, izjavio je Blagojević.
Završnica Kampa je, kao i prethodnih godina, realizovana u velikom stilu, uz dodelu diploma i zahvalnica za sve učesnike, nakon kviza znanja i detektivskih zavrzlama koje su i dalje omiljena aktivnost svih učesnika.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa