28. februar 2019.28. feb 2019.
Šabac čistiji i lepši
MISIJA JKP “STARI GRAD”:

Šabac čistiji i lepši

Službe JKP "Stari grad" koriste svaki lep dan kako bi što više posla bilo urađeno pre kretanja vegetacije. Obimniji radovi proteklih dana obavljeni su u pešačkoj zoni, na gradskom Trgu i Velikom parku. Ekipe Sektora gradskog zelenila JKP Stari grad” Šabac, radile su na orezivanju drvorednih stabala, okopavanju cveća, ukrasnog šiblja i čišćenju travnjaka od sitnog taloga zaostalog lišća i granja.
Parkovi, skverovi, trgovi, Stari grad, prostor stare kasarne, Letnjikovačka šuma, samo su neki od prostora koje po nalogu JP “Infrastruktura – Šabac”, uređuje i održava JKP “Stari grad”. Rukovodilac Sektora gradskog zelenila Slavica Radanović, kaže da je reč o realizaciji programa predviđenog za ovu godinu, koji podrazumeva redovno održavnje površine od 75 hektara na gradskom području i oko 25 hektara prilaza gradu.
- Zahvaljujući sopstvenoj proizvodnji u rasadniku, postojeće cveće zamenićemo u maju novim, koje sada održavamo. Na 1.700 m2 gradskih površna, biće zasađeno 28 vrsta novih biljaka, sa čijom smo proizvodnjom delom krenuli od 15. decembra, dok je proizvodnja drugog dela realizovana od 15. januara. Zahvaljujući tome, u Šapcu će i ove godine biti zasađen divan asortiman cveća sa lepim koloriotm.”
Jedna od aktivnosti JKP “Stari grad” je i prikupljanje lišća sa javnih površina i individualnih domaćinstava, koje se odvozi u rasadnik Sektora gradskog zelenila, gde se već godinama koristi za proizvodnju komposta.
I u narednom periodu, u okviru redovnog prolećnog održavanja i uređenja grada, ekipe JKP “Stari grad” realizovaće brojne aktivnosti kako bi Šapčani imali lepši i čistiji grad.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa