Berza

  • aero 900 ▲ 3,69%
  • ikrbg 70 ▲ 40,00%
  • jesv 6.002 ▼ -7,66%
  • niis 605 ▲ 1,00%
  • rso16142 114,63 ▼ -0,90%
  • stotn 125 ⚫ 0,00%
(28. februar 2019.)
GRADONAČELNIK ŠAPCA NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI GRADONAČELNIKA U IZRAELU

ŠABAC MEĐU PAMETNIM GRADOVIMA

Cilj ovogodišnje konferencije je spajanje globalnih lidera sa revolucionim visokotehnološkim, energetskim i sajber kompanijama iz Izraela
ŠABAC MEĐU PAMETNIM GRADOVIMA
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović boravio je u zvaničnoj poseti Izraelu, povodom 33. Međunarodne konferencije gradonačelnika. Konferencija je održana u Jerusalimu i Tel Avivu.
Tema ovogodišnje konferencije gradonačelnika su Inovativni gradovi. Govorilo se o izazovima sa kojima se gradonačelnici širom sveta svakodnevno suočavaju.
U okviru 33. Međunarodne konferencije gradonačelnici su posetili Jad Vašem-Nacionalni Muzej Holokausta, nakon čega je za učesnike konferencije priređen prijem u Američkoj ambasadi u Jerusalimu. Domaćin skupa je bio ambasador Dejvid Fridman.
Bendžamin Njetanahu, premijer države Izrael, organizovao je sastanak sa gradonačelnicima, učesnicima Međunarodne konferencije.
Trećeg dana boravka u Izraelu gradonačelnici su posetili berzu u Tel Avivu, zvonjenjem zvona na berzi pokrenuli su trgovinski dan.
Organizovane su informativne sesije, a jedna od inicijativa koje su im predstavljene bili su napori Izraela u izgradnji pametnih gradova i put ka revolucionarnim tehnologijama.
Gradonačelnici su posetili i Komandni centar “Smart City“, gde im je predstavljena tehnologija koja je primenjena u upravljanju gradom i njegovom bezbednošću. Saznali su i zašto je Izrael poznat kao "Start-up Nation".
Za njih je organizovan prijem u Gradskoj kući u Tel Avivu, čiji je domaćin bio gradonačelnik Ron Huldai.
Cilj ovogodišnje konferencije je spajanje globalnih lidera sa revolucionim visokotehnološkim, energetskim i sajber kompanijama iz Izraela, i ekspertima urbanog razvoja u Start-up Nation na 33. Međunarodnoj konferenciji za gradonačelnike, koja se fokusira na teme i izazove sa kojima se suočavaju današnji urbani centri.
Međunarodnu konferenciju gradonačelnika u Izraelu, na kojoj su teme pametni, bezbedni i održivi gradovi, organizovali su Američki jevrejski kongres i Američki savet za svetsko jevrejstvo u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Izraela i Federacijom lokalnih vlasti Izraela.

Najnoviji broj

28. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa