19. maj 2011.19. maj 2011.
ALBERT V. PANIĆ IZ SOVLjAKA, UGOSTITELj I PEDAGOG

“TIHU NOĆ“ ZAMENILA ŠKOLSKA KATEDRA

Uvek na visini zadatka. Služio državnike, ministre, ambasadore, sportiste... Danas, bogato nataloženo ugostiteljsko iskustvo prenosi učenicima
Sve je počelo od seoskog bifea, koji se zvao „Tiha noć“. Albert V. Panić iz Sovljaka, imao je svega 14 i po godina i neizmernu želju da postane ugostitelj. Tako bi brzo došao do svog „parčeta hleba“, kako ovde zovu zaposlenje.
Bio je odličan učenik, a diplomu konobara stekao je posle uspešnog završetka Srednje ekonomske škole u Šapcu. Devedesetih godina sticao je praktična znanja kod poznatog ugostitelja Miloša Draganića-Šempe.
- Uz njegov nadzor, upoznao sam osnove kulinarstva. On me pažljivo i stručno usmeravao, kaže Panić koji uspešno napreduje u struci.
- Na trećoj godini Srednje ugostiteljske škole u Šapcu, imao sam sreću da mi predaje Dragan Mumović, profesor usluživanja. On je kod mene definitivno otkrio talenat i pravilno me usmerio, kako sam i želeo.
Praktično se školovao u nekadašnjem hotelu „Sloboda“ u Šapcu, „Mačvanskoj kući“... Novembra 1987. godine dobio je stalno zaposlenje u hotelu „Cer“ u Bogatiću. Bio je šef sale, ovog ugostiteljskog objekta i menadžer u ugostiteljstvu. Kasnije postaje i upravnik hotela.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa