28. februar 2019.28. feb 2019.
Dva nova vozila
Proširenje delatnosti JKP „Bogatić“

Dva nova vozila

Nabavkom ova dva vozila JKP "Bogatić" dobija mogućnost proširenja delatnosti i naravno mogućnost poboljšanja kvaliteta usluga koje već pružamo na teritoriji naše opštine- istakao je Vladan Popadić, direktor JKP „Bogatić“
Vozni park Javno komunalnog preduzeća “Bogatić”, od protekle sedmice brojniji je za kamion kiper i traktor sa tarupom. Nabavkom vozila preduzeće je dobilo mogućnost proširenja delatnosti, ali i poboljšanja kvaliteta usluga koje već pružaju na teritoriji Bogatić.
-Nabavkom ova dva vozila JKP "Bogatić" dobija mogućnost proširenja delatnosti i naravno mogućnost poboljšanja kvaliteta usluga koje već pružamo na teritoriji naše opštine. Kamion kiper je višenamensko vozilo koje će u narednom periodu koristiti za poboljšanje usluge održavanja privremenih i divljih deponija na teritoriji opštine Bogatić koja je poverena JKP "Bogatić" sa eventualnim proširenjem same delatnosti na usluge održavanja nekategorisanih puteva ili uključivanje u uslugu održavanja opštinskih puteva kroz zimsku službu. Usvajanjem Programa subvencija za 2019.godinu planirana je i nabavka opreme za zimsku službu koja bi upotpunila tehničku opremljenost ovog vozila u cilju obavljanja nove delatnosti JKP – istakao je Vladan Popadić, direktor JKP „Bogatić“.
Vrednost kamiona kiper je 14.890.000 dinara bez PDV-a, a traktora 9.800.000 dinara bez PDV-a. Oba vozila dobijena su iz Programa subvencija oštine Bogatić.
-Traktor sa tarupom je vozilo koje će prvenstveno služiti za održavanje putnog pojasa pored opštinskih i nekategorisanih puteva kroz uslugu košenja i uklanjanja rastinja i u velikoj meri doprineti bezbednosti učesnika u saobraćaju, kao i u efikasnosti rada JKP na dosada nepristupačnim terenima. U okviru obavljanja redovne delatnosti vodosnabdevanja u 2019. godini planiramo proširenje vodovodne mreže i rekonstrukciju postojeće, proširenje teritorije sa koje odnosimo otpad, redovne usluge održavanja groblja na teritoriji cele opštine Bogatić, usluge iz oblasti zoohigijenske službe, održavanje i čišćenje privremenih i divljih deponija i kao novinu bih izdvojio vršenje usluga održavanja ulične rasvete koju obavljamo od početka ove godine, kaže Popadić.
Ukidanjem Direkcije za građevinsko zemljište sve komunalne delatnosti poverene su JKP “Bogatić”, pa u lokalnoj samoupravi navode da će se truditi da ovom javnom preduzeću i ubuduće obezbede dovoljno mašina i sredstava za rad.
-Opština Bogatić i menadžment JKP ima u planu da svake godine oprema preduzeće novim vozilima i mašinama, kako bi bili tehnički opremljeni da obavljaju sve delatnosti koje smo im poverili. Nadam se da će od sledeće godine biti ukinuta i zabrana zapošljavanja, kako bismo popravili i kadrovski potencijal, a sve sa ciljem da imamo i profitabilno preduzeće, a sa druge strane i zadovoljne građane”, izjavio je predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac.
Predstavnici fabrike komunalne opreme RASCO-TAMP iz Sente prezentovali su ovom prilikom zaposlenima u JKP “Bogatić” karakteristike novonabavljene mehanizacije.

K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa