19. maj 2011.19. maj 2011.
U BOGATIĆU ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

VAŽNE KOMUNALNE ODLUKE

Odbornici SO Bogatić na sednici u ponedeljak usvojili niz važnih odluka iz oblasti komunalnih delatnosti. Veća pažnja posvećena kulturnim delatnostima i razvoju turizma. Vatrogasna služba dobila nove prostorije
Prošlog ponedeljka na sednici SO Bogatić pred skupštinskim sazivom našlo se niz tačaka dnevnog reda iz oblasti komunalnih delatnosti, koje su od neposrednog interesa za funkcionisanje lokalne samouprave i za život građana na ovom području. Među mnoštvom odluka koje je skupština usvojila, posebno su značajne odluka o komunalnom redu, odluka o uklanjanju nelegalnih i privremenih objekata u prvoj gradskoj zoni i odluka za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta koje za svoje infrasturkturne objekte koriste preduzeća „Telekom“ i „Elektrodistribucija“. Ova odluka je od posebnog značaja, jer će doprineti jačanju opštinskog budžeta.
Vladimir Stevanović, predsednik Skupštine opštine Bogatić, kaže da je skupštinska sednica protekla u demokratskoj atmosferi i da je za usvajanje svih odluka obezbeđena stabilna odbornička većina.
- Veoma je dobro da su odbornici shvatili značaj odluka koje smo predložili, jer od ovih odluka zavisi ne samo uvođenje komunalnog reda u Bogatiću, već i naše ukupno prilagođavanje standardima koji treba da se uspostave u svim lokalnim samopravama u našoj zemlji. U tom smislu, posebno je značajna odluka o držanju životinja u stambenim objektima, kao i odluka o uklanjanju nelegalnih i privremenih objekata u prvoj gradskoj zoni. Ovi objekti su u velikoj meri sprečavali uređenje Bogatića i doprinosili stvaranju ružne slike o naselju. Njihovim uklanjanjem stvorićemo pretpostavke da centralno gradsko jezgro konačno dobije urbanu vizuru, kakvu moderan gradić ove veličine i zaslužuje - ističe Stevanović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa