7. mart 2019.7. mar 2019.
Briga o deci
Branko Ružić otvorio PU „Slava Ković“ u Belotiću

Briga o deci

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, posetio je protekle sedmice Opštinu Bogatić, gde je razgovarao sa predsednikom Nenadom Beserovcem i rukovodstvom Opštine, a potom je svečano otvorio PU "Slava Ković" u Belotiću.
Opština Bogatić je prošle godine aplicirala na konkurs sa projektom vrednim oko 11 miliona dinara, čiji je Ministarstvo sufinansijer.
-Koliko sam upoznat, Bogatić ima jednu centralnu PU, tri izdvojena odeljenja. Ovde će biti upisano oko 40 dece što je dobar pokazatelj i refleksija orijentacije Vlade Republike Srbije i Ministarstva državne samouprave i lokalne samouprave. Glavna bitka je na polju borbe sa mortalitetom i afirmacijom nataliteta. Želimo da unapredimo demografske pokazatelje, što je moguće više u narednom periodu. Iz tog razloga se Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave između ostalog i opredelilo da pomogne ovakavom projekatu, rekao je Ružić i dodao da je siguran da će na teritoriji Opštine Bogatić u ovoj godini biti realizovano još projekata koji će tretirati istovetno pitanje.
-Uveren sam da ćemo uskoro moći da kažemo da je svako dete u Opštini Bogatić u ovom smislu zadovoljeno. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će kroz narednih par dana objaviti novi javni poziv, a ove godine u fondu će biti 409 miliona dinara. Iskoristiću priliku da pozovem, ne samo ljude u Bogatiću, nego sve one koji rukovode jedinicama lokalne samouprave širom Srbije, da iskoriste ovu mogućnost i apliciraju sa kvalitetnim projektima kako bi na skroman način, razvoj zajednice, izjavio je Ružić.
Predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac, istakao je zahvalnost Vladi Republike Srbije i Ministarstvu koje je uticalo na poboljšanje lokalne infrastrukture.
- Naravno, želim da se zahvalim i svojim saradnicima koji su prilikom aplikacije na konkurs ispoštovali sve uslove. Novoizgrađeni objekat koji će pre svega našim predškolcima obezbediti siguran kutrak je plod zajednike saradnje. Mališani su do sada morala da čekaju da njihovi drugari od prvog do četvrtog razreda završe svoje aktivnosti kako bi oni započeli svoje. Sada će imati samo svoj prostor. Informacija i činjenica da ćemo upisati preko 30 dece u poludnevni boravak, formirati dve grupe mališana uzrasta od 3 do 5 godina, znači da je odabir projkekta bio pravi – istakao je Beserovac.
Janko Milovanović, direktor PU „Slava Ković“ istakao je da je otvaranjem vrtića rešen značajan problem za decu sa ove teritorije, ali ostaju oni u drugim selima.
- Postoje potrebe za objektima u Klenju, Badovincima, Crnoj Bari, Glušcima i Dublju. Nadam se da na njihovo rešavanje nećemo čekati dugo, naveo je Janko Milovanović, direktor PU „Slava Ković“.
K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa