7. mart 2019.7. mar 2019.
Osomartovska čestitka
Narodni slobodarski pokret

Osomartovska čestitka

Svim ženama, a naročito našim sugrađankama čestitamo 8. mart, Međunarodni dan žena!
Doprinos žena u svim segmentima društva je nemerljiv, te stoga žene moraju imati zasluženu ulogu u društvu. Ta borba je dala značajne rezultate, no i dalje se moramo zalagati kako bi svi imali jednake prilike i mogućnosti. Čini se da ženska prava i pitanja u vezi sa položajem žena u Srbiji postanu vodeća tema u javnosti tek nekoliko puta godišnje – na današnji dan, kao i prilikom učestalih jezivih porodičnih tragedija koje su, na žalost, sve češće i govore o porazu i posrunuću ovdašnjeg društva.
Iako je rodna ravnopravnost zagarantovana Ustavom Republike Srbije, činjenica jeste da u Srbiji vlada ogromna diskriminacija žena koja se često objašnjava istorijskim nasleđem i patrijarhalnim društvom.
Tužna realnost je da su prosečne zarade žena niže od zarada njihovih muških kolega, da se prilikom zapošljavanja nedopustivo zadire u privatnost žena i njihovu intimu, te im se postavljaju pitanja u vezi sa planiranjem porodice i porodične situacije.
Trudićemo se da naše žene u našoj opštini ostvare sva prava, podržaćemo aktivnosti na unapređenu političkog, ekonomskog i društvenog položaja žena. Žene moraju biti poštovane i nedisrkiminisane tokom cele godine, a ne samo danas. One su snaga porodice i društva. Drage dame, srećan vam 8. mart !

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa