7. mart 2019.7. mar 2019.
Zainteresovanost  za referendume raste
Predstavnici Gradske uprave posetili Nakučane

Zainteresovanost za referendume raste

Radove na parohijskom domu koji se privode kraju, kao i šljunčenje ulice ka crkvi u Nakučanima, posetili su protekle sedmice Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika i Milan Vasić, načelnik Gradske uprave grada Šapca.
Tri mesne zajednice, Nakučani Bojić i Sinošević, udružile su se sa istim ciljem - kako bi svoja mesta stanovanja učinila boljim.
- Radovi na domu i šljunčenje ispred crkve i škole, realizuju se iz sredstava solidarnosti iz tri mesne zajednice, a svaka je odvojila po jedan deo. Ukupno smo opredelili 350.000 dinara. Svaki naredni referendum stvara bolju sliku. Devedeset odsto planova smo već završili. U ovoj godini radićemo šljunčenje malskih i atarskih puteva, deo asfalta, uličnu rasvetu, pomoć fudbalskom klubu, istakao je Prodan Panić, zamenik predsednika Skuštine i predstavnik grupe građana na referendumu.
Sveštenik Branko Ilić izrazio je zahvalnost predstavnicima tri mesne zajednice, ali i dobrotvorima uz čiju pomoć je pokriven parohijski dom. S obzirom na činjenicu da je ova godina, jubilarna za crkvu u Nakučanima, jer se slavi 140 godina postojanja hrama, nada se da će radovi biti završeni do jeseni.
Činjenica da u jednom selu možemo da pitamo meštane šta bi želeli da urade od novca od poreza na imovinu, prikupljenom u istom, u Šapcu više nije novost nego praksa.
-Svedoci smo da u Nakučanima već drugu godinu na referendumu meštani tri sela izdvajaju novac za parohijski dom. Od 2016. godine pratim rast i unapređenje doma koje je vidno. Ideja o referendumu i učešću građana napreduje, a dokaz za to jeste i broj učesnika koji iz godine u godinu raste, pa samim tim i obim novca . Idemo pravim putem, smatram da smo probudili neophodnu eneriju kod sugrađana, rekao je Milan Vasić.
Gradska uprava , objavila je javni poziv za podnošnje predloga projekata koje treba finansirati od sredstava iz poreza na imovinu u 21 mesnoj zajednici. Krug neposrednog izjašnjavanja biće organizovan u Beloj Reci, Desiću, Dobriću, Žabarima, Zablaću, Jevremovcu, Jelenči, Kormanu, Lipolistu, Majuru, Maloj Vranjskoj, Mrđenovcu, Miokusu, Mišaru, Oridu, Petkovici, Predvorici, Prnjavoru, Radovašnici, Slatini i Culjkoviću.
-U 17 mesnih zajednica postupak neposrednog izjašnjavanja sprovodi se prvi put. Pozivamo sve sugrađane i meštane da podnesu svoje predloge do 29. marta, što mogu uraditi poštom ili u Gradskoj upravi, rekla je Jelena Topalović Petrović.
K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa