7. mart 2019.7. mar 2019.
Beovizija:

Utisci Šapčana

Prvo polufinalno veče Beovizije održano je u sredu, 27. februara. Od 12 takmičara, izabrano je 6 koji su se plasirali u finale. Nažalost, naši sugrađani i njihov bend Funked Up sa pesmom "Zašto da se ne desi" nisu prošli u
dalje takmičenje
Protekle srede bili smo u Studiju RTS-a na Košutnjaku da podržimo naše sugrađane u takmičenju i prilici da predstavljaju Srbiju na Evroviziji u Tel Avivu. Prvo polufinalno veče proteklo je u dobroj atmosferi i prijatnom druženju. Pre početka nastupa, imali smo priliku da se fotografišemo sa izvođačima i zaključimo da imaju samo pozitivnu tremu jer, kako kažu, na nastupe su već navikli. Izvesno je da su izvođači bili bolje ugošćeni nego novinari, koji su imali kritike na račun organizacije. Predstavnici medija nisu imali priliku da prisustvuju samim nastupima i u bekstejdžu razgovaraju sa izvođačima, kao ni da fotografišu, pa smo ostali uskraćeni za doživljaj atmosfere iz prve ruke.
Šabački bend otvorio je Beoviziju nastupajući pod glasačkim brojem jedan, sa pesmom "Zašto da se ne desi" u fanki ritmu, podsećajući na stil Dina Dvornika i Olivera Mandića. Reakcija publike, po impresijama samih izvođača, nadmašila je očekivanja i nadoknadila razočarenje zbog neprolaska u finale. Razgovarali smo sa članovima našeg benda nakon nastupa i napetog glasanja i razmenili utiske.
-Mi smo pozitivnog duha i tako će i ostati. Ušli smo u takmičenje bez ikakvih očekivanja, nismo želeli da kalkulišemo ko će proći, a ko ne. Pesme ostalih kandidata su zaista kvalitetne i želimo svim kolegama da se što bolje plasiraju. Imamo veliku želju za daljim radom. Važno nam je da se naša pesma sluša, jer je cilj svega ovoga dobra zabava i pozitivna energija, rekao je Lazar Popović, basista benda Funked Up.
Mladi sastav benda planira promociju svoje prve pesme, kao i spot, a kako kažu, okosnica njihovog benda su svirke uživo, pa će svakako redovno nastupati.
-Pesma je posebna po energiji koju nosi, stilski je jedinstvena i mi mislimo da treba biti drugačiji, uneti neku različitost. Ovom pesmom smo želeli da podelimo pozitivnu energiju kojom zračimo, sve u svemu, da se svi koji je slušaju dobro zabave, kaže Uroš Stojanović, gitarista ovog benda i dodaje da je imao veliku podršku prijatelja i saradnika.
-Želeo bih da se zahvalim našem timu, stilisti Vladimiru Dikrupskom, firmi Beo Rol, Union Mz, kao i Gradu Šapcu koji je od samog početka bio uz nas, a ne bih izostavio ni "Televiziju Šabac" i "As" i ekipu "Glasa Podrinja". Takođe, veliku podršku imao sam od direktorke i rukovodilaca Centra za socijalni rad Šabac gde sam zaposlen, bez njihovog razumevanja sve bi ovo bilo mnogo teže ostvariti, rekao je Uroš.
Pobednica Beovizije
Nevena Božović
U finalu Beovizije, održanom u nedelju, takmičilo se 12 izvođača, a pobednica je Nevena Božović sa pesmom "Kruna", kojom će predstavljati Srbiju na takmičenju za pesmu Evrovizije u Tel Avivu 14. maja.
N. Marjanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa