19. maj 2011.19. maj 2011.
ZAVRŠNI ISPIT U ŠABAČKIM ŠKOLAMA

ŠTA MI JOŠ OD ZNANjA FALI

Sledeće sedmice na teritoriji Grada Šapca 1.240 osmaka završava osnovno školovanje. Zvaničnih podataka o konačnom broju mesta u srednjim školama još nema, ali nadležni tvrde da će za sve svršene osnovce biti mesta
Sedam radnih dana nas deli od kraja školske godine za učenike osmog razreda. Polaganje završnog ispita, prema planu Ministarstva prosvete zakazano je za 23. i 24. jun, dok su prošlog vikenda osmaci koji su želeli mogli su da vide kako će ti testovi okvirno izgledati.
- Hoću da upišem Srednju ekonomsku školu, smer ekonomski tehničar. Spremam se od marta. Na ovom probnom testu ću videti svoje trenutno znanje. Pošto mislim da se nisam još dobro spremila, ovo mi je prilika da vidim šta mi još od znanja fali. Uglavnom sam prešla zbirke. Idem na pripremne časove u školi, ali kada se raspustim planiram da se spremam privatno do prijemnog, ali to ću još videti jer možda neće biti ni potrebe- rekla nam je Kristina Milošević iz Šapca, dok Nenad Ranković iz Gornje Vranjske kaže da planira da upiše poljoprivrednu, smer veterinarski ili poljoprivredni tehničar.
- Nisam se spremio ništa posebno. Nije mi dovoljan po jedan privatni čas nedeljno iz oba predmeta, a u školi smo imali samo dva pripremna časa iz matematike. Iz srpskog još malo završavamo zbirku po drugi put ““ ističe Ranković.
- Upisaću prirodno matematički smer u Gimnaziji, zato što su mi sve ostale škole ništa u poređenju sa njom. Spremao sam se i u školi i privatno i siguran sam da ću uspeti da upišem smer koji planiram ““ siguran je u sebe Milan Vujković iz Šapca.
Sa sličnom verom u uspeh je i Marina Božić iz Zablaća.
- Od februara idem dva puta nedeljno na časove i iz srpskog i iz matematike. Matematiku sam odlično spremila, a nadam se da ću i srpski do prijemnog. Probni test nisam najbolje uradila, mada zadaci nisu bili teški, ali ja sam imala zdravstvenih problema. Sada sam sigurna u sebe i nadam se da ću na konačnom ispitu imati 20 poena. Planiram da upišem ekonomsku, smer finansijski administrator, finansijski tehničar ili poslovni administrator, zato što posle te škole mogu da dobijem posao.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa