7. mart 2019.7. mar 2019.
Interesovanje prevazilazi kapacitete
SVE SPREMNO ZA 11. POLjOPRIVREDNI SAJAM

Interesovanje prevazilazi kapacitete


Od skromnih 18 izlagača na prvom sajmu, do prošlogodišnjih više od 120 i ovogodišnjih rekordnih 130 došlo se ozbiljnim radom. Pored brojnosti, ono što preporučuje šabački sajam je, pre svega, kvalitet izlagača. Ulaz je otvoren od 8 do 19 časova oba dana trajanja Sajma
Ovogodišnji 11. Sajam poljoprivrede održaće se u petak i subotu u Hali “Zorka”. Rekordan broj izlagača još jednom je potvrdio da je interesovanje za ovu manifestaciju svake godine sve veće. Uvedeni su i neki novi sadržaji što će najveći sajam poljoprivrede u Srbiji, posle Novosadskog, učiniti još atraktivnijim za posetioce.
Najznačajnije domaće i lokalne, ali i multinacionalne kompanije sa predstavništvom u Srbiji, iz oblasti semenarstva, stočne hrane, mehanizacije, voćarstva, zaštite bilja i opreme za stočarstvo izlagaće u Šapcu. Posetiocima će ponuditi i ozbiljne popuste, koji će za opremu i mehanizaciju iznositi i po nekoliko hiljada evra, ali i nagradne igre sa vrednim poklonima.
-Interesovanje izlagača ove godine je bilo iznad svih očekivanja. Obezbedili smo mesta za njih 130 i to zahvaljujući prostoru ispred Hale. Mesta su rezervisali još u maju. Čim se završi sajam, već počinje interesovanje za sledeći. Morali smo da odbijemo više od 30 uglavnom velikih kompanija. Prostor u Hali je iskorišćen maksimalno, a mogli bismo da popunimo još najmanje 400 kvadratnih metara, objašnjava Dragiša Granić u ime organizatora Radio televizije “As”.
Od skromnih 18 izlagača na prvom sajmu, do prošlogodišnjih više od 120 i ovogodišnjih rekordnih 130 došlo se ozbiljnim radom. RTV “As” je, uz podršku gradske uprave, napravio manifestaciju čiji cilj nije profit, nego zadovoljstvo svih učesnika. Zbog toga je šabački sajam opstao sve ove godine, dok su se mnogi drugi u Srbiji ugasili posle, uglavnom, pet do šest godina. Prednost ovog sajma u odnosu na čuveni Novosadski je u terminu održavanja, pred najveće poljoprivredne radove.
-Prednost našeg sajma je termin, početak marta pred setvu. Nije koncipiran da bude profitabilan. Cene zakupa nisu visoke, a ulaz i parking za posetioce su besplatni. Svi ti elementi doprinose velikoj posećenosti. Prošle godine je procenjeno da je bilo više od 8.000 posetilaca, što je impozantan broj, kaže Granić.
Pored brojnosti, ono što preporučuje šabački sajam je, pre svega, kvalitet izlagača. Od 10 najvećih semenskih kuća ovde se predstavlja devet. Od 10 najznačajnijih domaćih i multinacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji, a bave se zaštitom bilja, devet izlaže u Šapcu. Od 10 najvećih proizvođača stočne hrane, sedam je na šabačkom Sajmu.
Izlagači su sa teritorije cele Srbije, od Subotice do Vlasinskog jezera. Prvi put na sajmu će se pojaviti “MK komerc” i mađarski “Kite” koji distribuira “Džon Dir” na području Srbije.
Jedino što je nedostajalo sajmu bilo je mesto gde može da se sedne, pojede nešto pristojno i uz piće prodiskutuje o utiscima. Ove godine i to je rešeno. Na platou ispred hale biće postavljen šator gde će posetioci moći da predahnu i okrepe se.
Sajam se i ove godine održava uz podršku Grada Šapca i Odeljenja za poljoprivredu. Generalni sponzor je NLB Banka, a zlatni sponzor Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad.
Ulaz je otvoren od 8 do 19 časova oba dana trajanja Sajma. Ni ove godine ne plaćaju se ni ulaz, ni parking.
Takmičenje u
spremanju gulaša
Organizatori su se ove godine potrudili da posetiocima omoguće i dodatni sadržaj i da se njihov dolazak na sajam ne završi obilaskom štandova. Prvi put će se organizovati takmičenje u pripremanju gulaša. Propozicije su veoma ozbiljne. Ocenjivaće se izgled gulaša, boja, miris, kompaktnost, omašćenost, zaljućenost i začinjenost. Organizator će nagraditi prva tri mesta po odluci tročlanog žirija.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa