7. mart 2019.7. mar 2019.
Svaki ishod  realan
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

Svaki ishod realan

Teško je najaviti značaj predstojećeg meča za MAČVU u trenutku kada ne znamo ishod jučerašnje utakmice protiv vranjanskog „Dinama“. „Nula“ protiv „Rada“, još jedan meč bez postignutog gola koji je učinio Šapčane najneefikasnijim timom Lige, dodatno je zakomplikovao situaciju. Ovdašnji klub je među ugroženim ekipama, posebno sa stanovišta kasnije podele bodova, međutim sve je to malo bolje ako su Vranjanci ispraćeni pobedom kući ili je dodatno problematično „komplikovano“ ako je ishod bio drugačiji. Svakako da je naredni rival BAČKA, ekipa približne snage kao „crveno – crni“, te je nesumnjivo baš svaki ishod moguć ovog vikenda.
Bačkopalančani su već iskusni superligaški tim. Iako su im pred početak sezone predviđali uvek grčevitu borbu za opstanak i to sa malim šansama za uspeh, uvek su stvarali tim koji nije imao problem da ostane u eliti. Jedna od njihovih karakteristika je da nema mnogo promena u startnoj postavi: Zogović, Ilić, Bijeloš, Makarić, Marko Pantić, Grabež, uvek su tu ako su spremni. Gostovanja su im veliki problem, nisu zabeležili nijednu pobedu, a šanse za opstanak im čuvaju mečevi na domaćem terenu. To su, po pravilu, ubedljive pobede i ne baš ubedljiva igra. Probeleme su pokušali da reše angažovanjem velikog broja novajlija, pre svih Gojkovića iz Uzbekistana, ali i Markovića, Žarkovića, Radovića. Nisu tim koji postiže mnogo golova, jesu tim koji ih prilično prima. Čini se da su u nikada žešćoj borbi za opstanak i svaka utakmica protiv rivala poput „Mačve“ je potencijalna prilika za nadu.
Šapčanima su ostali BAČKA i novosadski Proleter u tom nizu lakših duela. Potom slede: Zvezda, Niš i Voždovac, tako da zalihu valja uvećavati u naredna dva kola, lakše je. Biće ovo prvi duel sa Bačvanima ove sezone u Palanci, prethodne su domaći pobedili u regularnom delu, dok je u plej autu bilo nererešeno. Može sve da se dogodi, ali poraz ne bi smeo.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa