7. mart 2019.7. mar 2019.
Vreme je za dugu borbu
FUDBAL: SRPSKA LIGA „ZAPAD“

Vreme je za dugu borbu

Jedina izvesnost u moru neizvesnoti nadolazećeg srpskoligaškog proleća je borba do poslednjeg kola, minuta, do zvuždika sudije, a možda i koji sekund posle, dok se osluškuju vesti sa druge utakmice. Poslednja runda je zakazana za 8. jun, a sva je prilika da se ni sedmog dana šestog meseca neće znati koga čeka teško „zonaško“ leto, a ko će odmarati na lovorikama nove trećeligaške sage.
PROVO zna svoj cilj, opstanak, ali osim bodovnog salda kolega iz Lige, mora i navijati za dobar razvoj situacije i u višem rangu, Prvoj ligi. Četiri tima sigurno odlaze u Zonu, a svaki tim koji iz drugog ranga ne obezbedi opstanak, a teritorijalno pripada zapadnoj regiji, uvećava broj neuspešnih klubova Srpske lige „Zapad“. Za sada, „Novom Pazaru“ i „Slobodi“ treba čudo da se spasu, a daleko od sigurnosti je i „Borac“, što konvertovano na stanje začelja Srpske lige znači da i šest klubova može napustiti rang! Kako je istakao trener Provaca Igor Đurković, jesenja polusezona bila je možda i najteža u njegovoj karijeri, ali je najvažnije da je ekipa još u igri, te da svi u klubu veruju u uspeh.
U kombinaciji za tim Đurković raspolaže sa šest novih igrača: Mićanovićem, nekadašnjim omladincem Mačve, povratnikom Dulom Pantelićem, donedavnim napadačem šabačkog Radničkog Širgićem, odnosno Krstićem, Stevanovićem i Đukićem. Deo Prova više nisu: Adamović, Jošić, Švabić i Cerović.
Već prvo kolo je prilika za napredak, bar po pitanju bodova. Gostuje SLOGA iz Petrovca, tim samo naizgled van zone opasnosti. Nema sumnje da će biti zadovljni i bodom, te treba očekivati krajnje defanzvan pristup, iako je reč o najefikasnijoj ekipa lige! Otišla su im četiri igrača, a čak 11 pristiglo tokom zime, te je nepoznanica i tim.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa