19. maj 2011.19. maj 2011.
ŠABAČKI KARITAS OBELEŽIO DESET GODINA RADA

POMOĆ LjUDIMA KAO IDEJA VODILjA

Svečanom misom u Rimokatoličkoj crkvi Svete Ane u Šapcu počelo obeležavanje jubileja humanitarne organizacije Karitas - deset godina rada i delovanja. Svečanosti prisustvovali predstavnici Karitasa iz Italije i iz naše zemlje, predstavnici drugih crkava i humanitarnih organizacija, predstavnici privrednog i poltičkog života grada Šapca i veliki broj uglednih gostiju. Ocenjeno da ova organizacija ostvaruje svoju humanitarnu ulogu na najbolji način i da je u protekloj deceniji pomogla velikom broju siromašnih i unesrećenih ljudi na ovom području
Prošle srede humanitarna organizacija Karitas iz Šapca obeležila je značajan jubilej - desetogodišnjicu rada i delovanja na ovom prostoru. Jubilej je obeležen svečanom misom u šabačkoj Rimokatoličkoj crkvi Svete Ana i akademijom i koktelom u Centru za stručno usavršavanje.
Na svečanosti je istaknuto da je u protekloj deceniji šabački Karitas uspostavio odličnu saradnju sa drugim humanitarnim organizacijama i verskim zajednicama koje deluju na ovom području, a posebno sa šabačkom Eparhijom Srpske pravoslavne crkve, sa kojom su uspešno realizovane mnoge humanitarne akcije u protekloj deceniji. Uspešna saradnja ostvarena je i sa lokalnom gradskom upravom, kao i sa drugim ustanovama, institucijama i privrednim subjektima.
U najboljem maniru ekumenske saradnje, Karitas je zajedno sa šabačkom eparhijom SPC organizovao i dodelio velike količine humanitarne pomoći, a zajednički su organizovane i uspešno realizovane i mnoge druge humanitarne akcije u korist ugroženog stanovništva.
Na svečanoj akademiji posebno je istaknuta saradnja šabačkog Karitasa i lokalne gradske uprave, koja je sve projekte koje je Karitas pokretao i inicirao podržala i doprinosila da se oni uspešno realizuju.
Pored obostrano korisne saradnje sa šabačkom Gradskom upravom, Karitas Šabac je u razvijao uspešnu saradnju i sa organizacijama koje se bave razvojem civilnog društva u Šapcu i inicirao mnoge usluge iz domena socijalne zaštite na lokalnom nivou.
Rezultati u pružanju pomoći i u drugim humanitarnim akcijama koje je Karitas Šabac ostvario za samo jednu deceniju delovanja više su nego impresivni. Reč je o dodeli najvažnijih potrepština (hrana i ogrevno drvo) kojima je šabački Karitas pomogao više hiljada siromašnih i ugroženih šabačkih porodica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa