14. mart 2019.14. mar 2019.
Sugrađankama cveće i čokolade
Osmomartovska akcija Gradskog Odbora SPS Šabac

Sugrađankama cveće i čokolade

Povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, članovi GO SPS Šabac sugrađankama su delili karanfile i čokolade u pešačkoj zoni Gospodar Jevremove ulice.
Ovom simboličnom akcijom GO SPS Šabac čestitao je sugrađankama Dan žena, a za članice Socijalističke partije Srbije tradicionalno je priredio proslavu u svojim prostorijama uz prigodne poklone. Predsednik GO SPS Šabac Maja Milićević ističe poštovanje političkog načela rodne ravnopravnosti koje je ostvareno i u praksi u Socijalistickoj partiji Srbije.
Takođe u okviru Socijalističke partije Srbije postoji i Forum žena koji predstavlja poseban oblik organizovanja i delovanja,i radi na afirmaciji društvenog položaja žena, zaštite prava žena, porodice i rodne ravnopravnosti. U okviru Gradskog odbora SPS u Šapcu imamo jedan od najbrojnijih Foruma koji traje već dva mandata. Članica je sve više, što dokazuje da najpre predsednica FOŽ Milka Petković sa Predsedništvom rade odlično svoj posao.
Svi organi zajedno koji se nalaze unutar Gradskog Odbora, a predsedavaju sve žene, predstavljaju jedan tim koji radi na promociji žena u javnosti i političkoj edukaciji žena članica. Sve aktivnosti koje su bile predložene, jednoglasno su prihvaćene od strane članova Izvršnog i Gradskog Odbora SPS Šapca i realizovane su! Počev od edukativnih, humanitarnih aktivnosti ali i onih koje su imale za cilj zabavu i razonodu. Takođe, mi smo prisutni i u Savetu za rodnu ravnopravnost u lokalnoj samoupravi, što dokazuje naš stav da žene moraju biti jedne uz drugu i ujedinjene u borbi za naša prava, prelazeći preko etničkih, verskih i političkih podela.
Kao sledeću aktivnost našeg Gradskog odbora, najavljujem posetu ministarke bez portfelja, prof. dr Slavice Đukić-Dejanović, koja će biti moderator tribine.
Tribina će biti organizova 21. marta u 18h u Kongresnoj sali u zgradi SPS-a, a tema je Demografija i demografska slika Mačvanskog okruga sa osvrtom na međugeneracijsku solidarnost. Sve realizovane ideje i aktivnosti u poslednjih godinu dana pokazuju da su žene GO Socijalisticke partije u Šapcu otvorene za nove informacije i iskustva, nova saznanja, diskutovanje o problemima, ali i da učimo iz svojih interakcija sa drugima, jer mi žene, nikada ne sanjamo o uspehu, mi radimo za uspeh!
PR

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa