14. mart 2019.14. mar 2019.
Borba protiv  virusa "AV SNS1"
"JEDAN OD PET MILIONA" ŠABAC

Borba protiv virusa "AV SNS1"

Osmog marta održan je još jedan protest
u Šapcu pod sloganom "Jedan od pet
miliona"
Ispred Šabačkog pozorišta, na Dan žena, građani su se osmi put okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo vladajućim režimom. Slušali su govore novinara Marka Stepanovića, predsednice Skupštine Saveza malinara i poljoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije Slađane Stanković i predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca, nakon čega su šetnju nastavili ustaljenom rutom.
Marko Stepanović prvi se obratio građanima uporedivši aktuelnu vlast sa virusom.
-Šabac je jedini grad, pored nekih hrabrih opština, koji je uspeo da se odupre virusu koji nas je napao, a koji se zove AV SNS1, rekao je Stepanović istakavši da se protesti već tri meseca održavaju uprkos svemu i da će se nastaviti "sve dok taj virus ne iščezne iz Srbije".
Stepanović je javno odgovorio na pitanje koje mu, kako kaže, inače postavljaju: kako to da u jedino u Šapcu ne vlada SNS, izjavivši da je razlog to što Šapčani na čelu fudbalskog kluba imaju Ivicu Kralja, a ne lokalnog mafijaša, upravnica pozorišta je Minja Bogavac, ne vlasnik neke pečenjare i pohvalio referendume putem kojih sami građani odlučuju gde će biti usmerena sredstva koja su dali za porez na imovinu.
-Šabac ima kulturnog i obrazovanog gradonačelnika, a ne neke Jutke, neke Simonoviće, Bulatoviće, Vesiće, izjavio je on i dodao da predsednik opštine Grocka i predsednik opštine Brus još uvek vrše svoje funkcije i nisu podneli zvanične ostavke. Takođe, ocenio je da je krajnje vreme da se sumiraju određeni zahtevi i proslede Aleksandru Vučiću koji bi morao da ih ispuni u zacrtanom roku, u protivnom "dobiće onih pet miliona koje je zvao u Beograd".
Šapčanima se, zatim, obratila Slađana Stanković u ime poljoprivrednika Srbije rekavši da je Mačva divna i puna potencijala, ali da su njive prazne jer poljoprivrednici trpe nepravde i lažna obećanja.
-Dve godine ova udruženja se bore da postignu cenu za svoj rad i znate šta smo dobili? Ništa, prazna obećanja. Pojedini predstavnici udruženja, koji su, nažalost, produžene ruke ministarstva, svaki put nam izađu sa informacijom da će cena maline biti 200 dinara i garantuju to imenom i prezimenom, a od toga ne bude ništa, rekla je ona i nastavila:
-Najveće zlo koje može da nam se desi je ministar poput gospodina Nedimovića, čovek koji ne sme ujutru da popije čaj dok ne pita "velikog šefa", koji kaže za malinare da smo bezobrazni. Prvi dani aprila su naši, dani kada će malinari izaći na ulicu i reći da je dosta. Gospodinu Ljajiću, koji se nije udostojio da odgovori privrednim proizvođačima ni na jedan dopis nemam šta da kažem, osim da ga ne čeka ministarska fotelja u nekoj narednoj vlasti, rekla je Stankovićeva i podsetila na neispunjeno obećanje iz 2012. predsednika Vučića da će malinari biti zadovoljni i da nikada više neće izaći na ulicu.
-Podržaćemo svaki protest jer je ovo način da se čuje glas, muka i problemi srpskih seljaka, rekla je Stankovićeva i naglasila da se ne plaši "šta će biti sutra i ko će joj zakucati na vrata".
Govorio je i Zoran Lutovac koji je istakao važnost ujedinjenja opozicije i naroda.
-Moramo da učinimo sve da promenimo sistem, da vratimo poverenje građana, a mi koji stojimo pred vama obećavamo vam da neće više biti, da ne sme nikada više biti ovakav sistem kakav je danas, rekao je Lutovac.
Naredni protest zakazan je za sledeći petak na istom mestu.
N. Marjanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa