14. mart 2019.14. mar 2019.
Znanjem kroz svet
Csu Šabac

Znanjem kroz svet

Centar za stručno usavršavanje u Šapcu, svake subote od 9. marta do 25. aprila, organizuje projekat “ZNANjEM KROZ SVET” u želji da osnovcima omogući inovativan, vannastavni vid aktivnosti koji će doprineti da školske sadržaje usvajaju putem igrovnih aktivnosti i drugih zanimljivih nastavnih metoda. Učenici će biti u prilici da saznaju nove informacije i zanimljivostima u vezi sa pet kontinenata, te će ovim putem upotpuniti i proširiti svoja znanja i veštine.
Princip realizacije projekta je tematsko povezivanje Biologije, Istorije, Srpskog jezika i književnosti, Geografije i određenih pedagoških oblasti, a usklađen je sa mogućnostima i postignućima ciljne grupe. Sadržaji i teme, biće prikazane putem prezentacija na inovativan, zabavan i poučan način. Cilj predavača je da učenici steknu dodatna znanja koja nisu sastavni deo nastavnih planova.
Nakon obrađene tematske celine sledi kviz znanja, a zatim se sabiraju bodovi. Kako bi učenici što duže učestvovali u projektu, odlučeno je da eliminacija ekipa bude pred superfinale u kojem će učestvovati tri škole sa najboljim rezultatom.
Cilj projekta usmeren je na:
Sticanje novih znanja u vezi sa pet kontinenata iz oblasti geografije, istorije, biologije, srpskog i pedagoških oblasti (razvoj škole i različiti evropski pravci).
Razvijanje kognitivnih, emocionalnih i socijalnih veština koji će omogućiti da učenici steknu nova prijateljstva, oslobode se treme, razviju timski i takmičarski duh i nadasve razviju određene kompetencije koje će doprineti da se učenici snađu i prilagode različitim ulogama i životnim situacijama.
Predavanja i kvizovi biće realizovani subotom u prostorijama Centra za stručno usavršavanje. U planu je obrada tema koje se tiču ne samo pet kontinenata, nego i geografskih oblasti, naroda i zemalja, iz različitih uglova. Kviz znanja obuhvata širok spektar animiranih sadržaja u vezi sa igricama i različitim tipovima zadataka.
U projektu učestvuju učenici iz sedam šabačkih osnovnih škola. Predavači su nastavnici iz: OŠ „Laza K. Lazarević“, OŠ „Nikolaj Velimirović“ i OŠ „Dositej Obradović“ Volujac.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa