14. mart 2019.14. mar 2019.
AMBICIJE JASNE, REALIZACIJA?
FUDBAL: KOLUBARSKO – MAČVANSKA ZONA

AMBICIJE JASNE, REALIZACIJA?


Bogatić cilja titulu, Radnički traži put do opastanka. Promene u oba tima. Bogatinci prvi favoriti uz povoljan raspored, Radnički zavisi i od ishoda u višim rangovima
Vreme je da „zonaši“ ponovo izađu na teren i nastave gde su stali sredinom novembra. Novoformirana grupa ovog ranga jedna je od najzanimljivijih i najneizvesnijih u celoj državi, a sva je prilika da će takva ostati do maja. Dva ovdašnja zonaša, uz različite želje i ambicije, ulaze u proleće.
MAČVA BOGATIĆ je jesenji šampion i prvi favorit za viši rang, tu nema dileme. Pokazali su izabranici trenera Darka Baljaka da su najbolji u prvoj polusezoni, a čini se da u nastavak ulaze još jači. Ekipu je napustio golman Stepanović, ali je ubrzo angažovana zamena Nenad Veselinović. Iz Prova su pristigli Adamović i Jošić. U navalu Bogatinaca su pristigla još dva značajna imena Dušan Martinović, doskorašnji kapiten bjeljinskog „Radnika“, odnosno iskusni Slobodan Maksimović, napadač Loznice, a nekada je nastupao i za šabačku „Mačvu“. Pripemni mečevi su potpora optimizmu svih u klubu, dok im ulogu prvog favorita nameće raspored u kome im tri najveća i jedina kandidata gostuju u Bogatiću. Najteže, bar po tabeli gostovanje, biće u Divcima. Već u drugom prolećnom kolu Bogatincima gostuje „Železničar“, možda i u derbiju koji odlučuje šampiona.
Bogatinci su apsolutni favoriti u utakmici protiv ZADRUGARA i sve osim pobede domaćih biće veliko iznenađenje.
RADNIČKI je odlično počeo, ali loše završio jesen i sve što žele Šapčani je opstanak u zonaškoj konkurenciji. Propozicije su takve da će svi koji vole drugi najstariji šabački fudbalski klub gledati tabele viših rangova, Prve i Srpske lige. Prva liga će odrediti broj putnika u niži rang iz Srpske lige, a koliko njih pripadne području Mačve i Kolubare, toliko će biti uvećan i broj klubova koji napuštaju KM zonu, uz dva sigurna. Jasno je da je problem tima koji predvodi Đorđe Mihailović bila odbrana. Mnogo bodova je prokockano u utakmicama sa mnogo pogodaka. Zadatak da to poprave imaju povratnik Miloš Kosjer, kao i novajlije Jovičić i Gajić, odnosno Stošić. U navali će konkurisati još jedan povratnik, Strahinja Petrović. Ekipu su napustili Mladen Marković, Domazet, Škorić i Širgić. Prolećni raspored Šapčanima nije baš idelan. U Šabac će „Ribnica“, „Osečina“, „Rađevac“, na put će u Klupce, Ljig, Lajkovac, Vrelo, kao i svim ekipama iz vrha, izuzev Lešnice.
Šapčani teško gostovanje imaju već na startu, čekaju ih DIVICI, tim koji je odličnom igrom u finišu jeseni dospeo do visoke pozicije i svakako je favorit i ovog vikenda.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa