14. mart 2019.14. mar 2019.
PONOSAN SAM!
MIODRAG MIROVIĆ – TRENER VK „ŠABAC“

PONOSAN SAM!

Svaki bod smo zaslužili, zaradili. Sledimo svoj plan, težimo najvišem. Do uspeha vodi sinergija uprave, stručnog štaba, igrača i navijača. Protiv Mornara kao da je ključna utakmica
Tako je to u sportu. Privodeći jednu priču srećnom kraju, dospevate na prvi pasus nove, sa željom da njen kraj bude sličan. Priča Vaterpolo kluba ŠABAC koja zadivljuje region proteklih godina, otvorila je novo poglavlje prethodnog leta. Nisu znali navijači šta ih čeka u njemu, ali su krajevi bili idealni. Na koncu kup storije stajao je trofej, dok je svršetak A1 dela slavio opstanak.
-Ponosan sam na igrače, na svoj stručni štab. Ostvarili smo velike rezultate čija će vrednost biti sve izraženija. U sportu se meri rezultat, to znamo svi, no mali deo puta do velikog cilja je vidljiv. Klub je živ organizam, svi smo delići koji žive svaki dan, zajedno, složeni pojedinačno, a opet segmenti jedne celine koji moraju da sarađuju kako bi klub napredovao. Ponosni na ostvareno, no ne želimo da stanemo – analizira ukratko dosadašnji tok sezone trener vaterpolista ŠAPCA Miodrag Mirović.
Pobeda protiv Zvezde je veliki trijumf, još jedan za istoriju, trijumf nad šampionom Evrope u gostima.
-Bio je to derbi, gde nije bilo lepog vaterpola, lepota je kapitulirala pred borbenošću i čvrstinom. Gotovo polovinu meča smo se branili sa igračem manje, često primorani na iznuđena rešenja usled isključenja ili povreda, momci su izneli meč na fenomenalan način i mogu da im čestitam na tri velika boda osvojena u Beogradu.
Šabac je na deobi prvog mesta u Super ligi i neki ga vide i kao favorita za titulu?
- Mi smo na početku sezone zacrtali plan rada kojeg se pridržavamo. Nema uzdizanja posle velikih pobeda, ni razočarenja usled poraza. Kada se meč završi, sledi oporavak i priprema narednog. To je sistem od koga ne odstupamo ni u Super ligi. Lepo je videti nas na vrhu, ali očekuje nas šest teških mečeva, a potom i plej of. U Kupu ste videli koliko je Radnički jak, Vojvodina i Niš su mu parirali, u svakom meču se pobeda mora zaraditi. Nema straha od uspeha, ni neuspeha, imamo želju, momci su predani, snove nam niko ne može oduzeti.
Klub je pokazao da pripada A1 ligi regiona.
-Nema meča u kome su me igrači razočarali, a ponosan sam na neke nastupe. Svaki bod smo zaslužili, svaku pobedu. Nisu nas štedele povrede, od gostovanja POŠK-u nismo bili kompletni, u Kotoru smo igrali sa 11 igrača, često ni sreća nije bila na našoj strani i kada se to sagleda, uspeh je još veći. Igrači nisu mašine, žive i van treninga, utakmica, tište ih problemi kao i svakoga, svaki meč je psihička priprema za sebe, težina posebne mere, a sve to je „krupna sitnica“ koja donosi bolju ili lošiju igru, pobedu, poraz.
Odmerili ste snage sa velikim vaterpolo imenima.
-Svaka pobeda je velika, jer je na drugoj strani tim duže tradicije, finansijski moćniji, ugledniji, već pozicioniran na vaterpolo mapi. Naš odgovor je funkcionisanje kluba kao porodice, uprava, stručni štab, igrači i navijači. Imamo podršku i atmosferu koju nema niko. Samo sreća je nedostajala da osvojimo bod ili tri protiv velike Mladosti, nismo igrali loše ni protiv Juga u Šapcu, oba Jadrana. Čeka nas još uzbuđenja u koja svi zajedno idemo snevajući najviše i obećavajući maksimalan trud i napor.
U Sisku je odlučeno da Regionalna liga živi i naredne jeseni.
-Odluka u interesu sporta. Važna posebno za srpski vaterpolo. Ovdašnji klupski vaterpolo je u zaostatku, a napredujete, u sportu i životu, kada radite, učite od boljih. Jaka liga i atraktivni rivali su jedini način da mladi ostanu u vaterpolu Srbije, da igraju sa najvećima i tako sazrevaju. Za svakog, a posebno mladog igrača, mnogo znači kada, iz nedelje u nedelju, ima velikog protivnika, onog koji imenom i snagom motiviše. Samo tako će radije ostati nego otići u države gde vaterpolo nije toliko trofejni sport, ali su finansijski sigurniji.
Mornar oproštaj od Regiona i najava plej ofa.
-Igramo kao da nam je odlučujući meč. Nikada nije svejedno kada se izgubi, svaki poraz je balast za sledeću utakmicu, zato nema nevažnog duela. Utakmice u Šapcu su posebne, nekarakteristične za vaterpolo kod nas i nemamo pravo da razočaramo vernu publiku koja je deo svakog našeg uspeha. Ne znam kakav će biti rezultat u sredu, ali sve osim maksimalnog zalaganja i pristupa je neprihvatljivo.

D. Blagojević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa