21. mart 2019.21. mar 2019.
Šapčani, čuvajte svoju slobodu!
"JEDAN OD PET MILIONA" ŠABAC

Šapčani, čuvajte svoju slobodu!

U Šapcu je, 15. marta, održan deveti protest "Jedan od pet miliona". Građani su se okupili ispred stare Robne kuće, odakle su, nakon izlaganja govornika, prošetali gradskim ulicama. Na skupu su govorili Aleksandar Mijailović u ime Saveza mladih grada Šapca, politički analitičar Đorđe Vukadinović i agronom Dušan Tufegdžić.
Aleksandar Mijailović, diplomirani pravnik, primetio je da niko od šabačkih advokata nije govorio na protestima i tim povodom pročitao otvoreno pismo upućeno Advokatskoj komori Srbije i Advokatskoj komori Šapca.
-Kao advokatski pripravnik u prethodne dve godine imao sam priliku da se lično uverim da je veliki broj sudija i tužilaca pošten i da časno radi svoj posao. Međutim, sistem je takav da omogućava upliv politike i to je jedan od razloga zašto mladi odlaze iz naše zemlje, rekao je Mijailović istakavši da je pravosuđe danas poniženo i "svedeno na ulogu činovnika izvršne vlasti i vladajuće partije". Takođe, pozvao je šabačke prosvetare da se priključe svojim kolegama iz Beograda, Niša, Kragujevca, Novog Sada i Subotice i podignu glas protiv režimskog nasilja, jer je na prosvetnim radnicima odgovornost za buduće generacije.
Đorđe Vukadinović poručio je Šapčanima da čuvaju svoju slobodu, jer kad se sloboda jednom izgubi, teško se vraća.
-Prošao sam Srbiju uzduž i popreko, a radim i istraživanja javnog mnjenja, pa znam kako se u Srbiji živi. Strašno se teško živi i to nije fraza. Svuda je na vlasti SNS i ne zna se gde je gore stanje, rekao je on i nastavio.
-Pretprošle nedelje ljudi u Zaječaru glasali su za opcije protiv SNS-a, a onda se ta opcija preokrenula i napravila lokalnu vlast sa SNS-om, tobože u interesu građana Zaječara, rekao je Vukadinović i dodao da SNS kritikuje Borisa Tadića i naziva ga izdajnikom, a da su oni učinili ono što ni Boris Tadić nije hteo.
-Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić su prodali veru za večeru, sve druge su prozivali i kleli da su izdajnici, a onda su uradili nešto što ni ti najgori izdajnici, sa ili bez navodnika, nisu hteli da učine. Prozivali su Tadića i pretili vešanjem po Terazijama, ali se pokazalo da je on bar imao neke crvene linije koje oni, nažalost, nemaju, to vam kažem ja koji sam uvek kritikovao Tadića, zaključio je Vukadinović.
Tufegdžić je kritikovao novi zakon o poreklu imovine, rekavši da ga sprovode oni koji su narod najviše pokrali.
-Priča se da je porodica Vučić proslavila prvu milijardu evra u Pragu, a hoće da sprovode "lov na veštice" zakonom o poreklu imovine, rekao je on navodeći da narednu vlast ne bi trebalo da interesuje porez od 75 odsto na ono što neko već ima, već samo prvi milion svih tajkuna u ovoj zemlji i pozvao narod da se priključi velikom protestu u Beogradu najavljenom za 13. april.
Naredni šabački protest zakazan je za 22. mart u 18 časova na istom mestu.
N. Marjanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa