19. maj 2011.19. maj 2011.
NOĆ MUZEJA

VESELO I RAZDRAGANO VEČE

Prošle subote, osamnaest mesta u gradu posetilo više od 32.000 ljudi. Po broju lokacija Šabac odmah iza Beograda i Novog Sada
Lepo prolećno veče, prošle subote išlo je na ruku organizatorima Noći muzeja. ŠLF pod pokroviteljstvom Gradske uprave se tradicionalno potrudio da svojim sugrađanima obezbedi raznovrstan sadržaj.
Sudeći po komentarima, posetioci manifestacije, za koje kažu da su bili brojniji nego lani, bili su više nego zadovoljni.
- Oduševljen sam izložbom u Narodnom muzeju. Mislim da su baš dobro dočarali period “veselih sedamdesetih“, i jedva sam čekao da vidim šta se skriva u sledećoj prostoriji. Posetio sam i Arhiv, sviđa mi se i njihova izložba, kao i projekat Udruženja likovnih stvaralaca Šapca ““ rekao nam je naš sugrađanin Milan Jovanović, dok viši kustos šabačkog Narodnog muzeja Svetlanka Milutinović kaže da su u ovoj instituciji više nego zadovoljni posetom, a da su svi uglavnom najviše interesovanja pokazali za stari džu boks.
- Imamo više posetilaca nego prošle godine. Brojala sam na početku, stigla do cifre od 250 ljudi, i nisam mogla više. Najzanimljiviji im je džu boks. Mlađima jer ne znaju šta je, dok se stariji sa oduševljenjem sećaju mladosti i vremena kada su išli na igranke i na sličnim spravama birali muziku ““ objašnjava Svetlanka.
Slučajni prolaznik na relaciji od Muzeja do Kulturnog centra bio je oduševljen velkim brojem ljudi na ulicama Šapca te večeri. Istakao je, da su manifestacije poput ove od izuzetnog značaja posebno za male gradove, jer obična šetnja postaje avantura, a žitelje obuzme skoro praznično raspoloženje.
Interesovanjem Šapčana za priređen sadržaj bili su zadovoljni i u Kulturnom centru. Istoričarka umetnosti ove ustanove Sonja Petrović je napomenula da je kod njih svake godine veliki broj posetilaca, i da se još veći odziv očekuje u toku noći za vreme najavljenog nastupa Vlade Maričića i kvarteta Kubano iz Beograda.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa