21. mart 2019.21. mar 2019.
Svuda prođi, kući dođi
KOŠARKAŠICA IZ MAČVANSKOG BELOTIĆA I AKO JE PROPUTOVALA CELU EVROPU NAJVIŠE VOLI ZAVIČAJ

Svuda prođi, kući dođi

Jelena Ćirić (24) iz Mačvanskog Belotića, košarkom se bavi 12 godina. Zbog povrede bila je primorana da napusti ovaj dinamičan sport iako je u njemu ostvarila mnogo dobrih rezultata.
- Najveći broj medalja u mojim vitrinama osvojen je sa ekipom Crvene zvezde, što je bio veliki san. Pomenula bih samo osvojeno prvenstvo države i kup Srbije sa “Zvezdom” 2016/2017. godine, bronzanu medalju u Vukovaru 2013, proglašenje za najuspešniju mladu sportistkinju Šapca. Ne zaboravljam ni ulazak u Prvu ligu Srbije sa koleginicama iz Omladinskog košarkaškog kluba Šabac i treće mesto na državnom prvenstvu sa juniorkama ove ekipe. Kruna svih mojih rezultata usledila je u reprezentaciji Srbije, među juniorkama, a radi se o osvajanju trećeg mesta u Evropi, na takmičenju održanom u Vukovaru, kaže Jelena.
Trenutno se posvetila završetku školovanja na Fakultetu za sport u Beogradu. Za košarku je vežu mnoge lepe uspomene. Proputovala je celu Evropu, stekla brojne prijatelje. Bez obzira na sve u zavičaju, rodnom selu, gde danas živi najbolje se oseća.
Kaže da bi joj trenutno bilo najvažnije da što pre pronađe posao u svom selu ili okolini, gde namerava da ostane.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa