21. mart 2019.21. mar 2019.
PONOVO „MIRNO MORE“
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

PONOVO „MIRNO MORE“

Dve pobede u nizu stvorile „komotniju“ distancu u odnosu na rivale u borbi za opstanak. Plej of daleko samo tri boda, ali pred tri izuzetno teške utakmice
Prekinula je MAČVA u subotu sve loše serije prethodnih meseci i potpuno vratila optimizam kod navijača. Niz bez pobede prekinut je u Palanci, a niz bez gola iz igre „presečen“ je golovima Đokovića. Najvažnije, iz ta dva meča, ekipa je donela šest bodova. Reprezentativna pauza je mirna, a priprema tri teške utakmice do kraja regularnog dela relaksirana.
Do poslednjeg martovskog vikenda nema prvenstvenog fudbala u Srbiji, ali će potom, za osam dana, biti odigrana sva tri preostala kola. Šapčane prvo očekuje gostovanje najboljoj ekipi lige, braniocu titule CRVENOJ ZVEZDI, četiri dana kasnije će u Šabac drugoplasirani RADNIČKI, možda i ekipa koja igra najlepši fudbal kod nas, da bi oproštaj od ovog dela prvenstva predstavljalo gostovanje na „krovu“, odnosno meč protiv VOŽDOVCA.
Tri boda minusa tri kola pre kraja je nadoknadiv minus, no ukoliko gledamo rivale sa kojima će „crveno – crni“ igrati jasno je da pre svega treba gledati rezultate ekipa trenutno ispod Mačve. Podela bodova u trenutku veliku prednost obezvređuje čineći je malom i nesigurnom. Svaki bod u narednim mečevima biće veliko dostignuće, no težak raspored imaju i najugroženije ekipe, te ukoliko ne bude bilo iznenađenja u Super ligi tokom tih osam dana, možda saldom Mačve neće biti (značajnije) uvećan, ali se neće bitnije približiti ni oni koji sada najviše strepe.
Voždovac, Bačka, Rad, Dinamo
Rivale najugroženijih ekipa u narednom kolu možete videti uz tabelu, a pedstavljamo vam njihove protivnike u poslednja dva. Velikim slovima su obeleženi rivali koje dočekuju na svom terenu.
VOŽDOVAC: Rad, MAČVA
OFK BAČKA: C. ZVEZDA, Radnički (N).
RAD: VOŽDOVAC, Spartak.
DINAMO: Proleter (NS), RADNIK.
ZEMUN: SPARTAK, Napredak.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa