21. mart 2019.21. mar 2019.
NjIHOVE BITKE DALjE TEKU
FUDBAL: KOLUBARSKO – MAČVANSKA ZONA

NjIHOVE BITKE DALjE TEKU

Mačva u derbiju koji možda rešava pitanje šampiona. Radnički se vratio u borbu za opstanak, Rađevac direktni rival. Veći deo lige u kategoriji ugroženih
Posle narednog kola biće odigrano još 15 rundi, u opticaju još 45 bodova, te tako posmatrano jedan meč, makar bio i derbi, ne može rešiti pitanje šampiona. Ipak, nemerljiva je psihološka prednost koju će imati uspešniji iz subotnjeg meča u Bogatiću. Lideru, jesenjem šampionu, MAČVI gostuje lajkovački ŽELEZNIČAR. Timove ne razdvaja apsolutno ništa. Bodovni saldo jednak, gol razlika takođe, jedini kriterijum koji izdiže Bogatince je dva više postignuta gola. Može delovati kao sitnica, najtanja nijansa, no i ona je jednako presudna kada kriterijum bodova i razlike datih i primljenih golova nisu diferencija.
Lajkovčani nemaju poraz od trećeg kola, a u poslednjih devet su ostvarili osam pobeda uz samo jedan remi, nalaze se u seriji od pet uzastopnih pobeda. U istom periodu MAČVA je pretrpela dva poraza, a pobedila sedam puta. U Lajkovcu je gost bio bolji, rezultat nerešen, sada bi ključni faktor mogao biti domaći teren. Jeste ŽELEZNIČAR najbolji tim Zone na gostovanjima, no Bogatinci su jedini sa maksimalnim učinkom pred svojim navijačima. Bukvalno detalji će odlučivati. Remi je jednako realan koliko i svaki ishod, ali neće zadovoljiti protivnike. Bogatić ostaje na prvom mestu, no nosi prošuštenu priliku za odvajanjem, dok Lajkovac ostaje sa bodom sa najtežeg gostovanja, ali i dalje sa „pogledom na leđa“ najvećem konkurentu. Svakako da će jedan od ova dva tima u maju slaviti srpskoligaško dostignuće.
Mnogi su otipisali RADNIČKI, Divci su delovali moćno na domaćem terenu, no Šapčani su pokazali da pripadaju ovom rangu. Ipak, jedna pobeda nije dovoljna. Razvoj situacije u višim rangovima sugeriše kako ni „zlatna sredina“ nije baš „zlatna“, već „trusno područje“ na kojem se može otvoriti provalija. Osmo mesto je prvo sigurno sada, od Šapčana je daleko četiri boda, no ako drugi najstariji šabački fudbalski klub savlada RAĐEVAC biće nadomak te pozicije, te su bodovi itekako važni za obe ekipe. U Rađevini beše 2:2 tog septembarskog vikenda.
Obe utakmice startuju od 15:00 u subotu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa