21. mart 2019.21. mar 2019.
Dobri pojedinci  za uspeh tima
SANDRA KOLAKOVIĆ, TRENER ŽRK „MEDICINAR“

Dobri pojedinci za uspeh tima

Mnogo segmenata određuje da li je sezona uspešna ili ne. Ipak, u okeanu „sitnica“ uvek ima jedan glavni cilj, dok su ostali sporedni, potencijalno opravdanja u slučaju neuspeha. Za šabački MEDICINAR proklamovani cilj bio je plasman u plej of. Taj rezultat je ostvaren, sezona je uspešna, ističe za naš list trener Sandra Kolaković.
-Nismo krili tu želju koja je na početku sezone izgledala i kao previsoki cilj. U prvenstvo smo ušli sa promenama na svim nivoima, konsolidacija je u tim slučajevima neophodna i vrlo zahtevna. Realno je bilo da izbegnemo borbu za opstanak, no sanjali smo doigravanje. Nismo želeli da nam promene budu opravdanje, verovali smo i kada nije išlo i na kraju ostvarili uspeh. Ponosna sam na devojke – naglašava Kolaković, nekadašnja rukometašica, a danas trener šampiona Srbije iz sezone 2016/17.
Postoji li nešto zbog čega ste, kao trener, posebno ponosni?
-Na svoje igračice. Napredovali smo zajedno, svaka pojedinačno je ostvarila progres i individualno i kao deo tima. Individualni kvalitet je podređen uspehu tima. Bile su sjajne Jovana Perić, naš kapiten, na golu, Dunja Vragolić na crti, Vukčević i Sukur na krilima, Marina Rašić i Aleksandra Krstić na bekovskoj poziciji, sjajna Suzana Ćubela koja je donela dodatni kvalitet u drugoj polusezoni. Posebno bih istakla Jovanu Milošević, dete Medicinara koju znamo kao krilnu igračicu, a ona je igrala na svim pozicijama, kako u odbrani, tako i u napadu. Impresionirala me je željom da pomogne, nije pitala, slušala je savete i sprovodila na parketu. Naravno, rukomet je brza igra danas, zahteva dugačku klupu i svaka od rukometašica „iz drugog plana“ dala je itekako veliki doprinos uspesima.
U nekoliko navrate ste isticali brzu stabilizaciju kluba posle promena na svim nivoima?
-Apsolutno, to je nešto čime svi u klubu treba da se ponose. Stavili smo klub na čvrste osnove, stabilizovali tako da traje duže od svakog pojedinca. Napravili smo striktnu podelu poslova, ograničili polja odgovornosti bez koje nema kvalitetne organizacije rada. Vodili smo računa o svemu, od prostorija koje su sada obeležene simbolima kluba, ukrašene trofejima što svedoče o bogatoj uspešnoj tradiciji, dok su ispate redovne, čime potvrđujemo stabilnu sadašnjost i nagoveštavamo uspešnu budućnost. Vratili smo školu, imamo tri takmičarske selekcije, odlične trenere koji rade sa decom. Želimo prvi tim zasnovan na izdancima škole. Trenutno u klubu imamo 110 rukometašica u svim uzrastima.
Ambicije u plej ofu?
-Nažalost, Suzana Ćubela se teško povredila u poslednjem kolu i ne možemo računati na nju u doigravanju. Nije realno da ostvarimo neki trijumf na gostovanju, dok ćemo šansu na domaćem terenu tražiti protiv Mladosti, Zaječara i Naise. Čeka nas deset odličnih utakmica, bogatstvo za naše mlade igračice koje će se usavršavati uz Anu Radović o čijim kvalitetima i znanju je izlišno govoriti, te samim tim je i njen značaj za mlade nemerljiv. Borićemo se protiv svih, želimo da sve namučimo i kada se ukaže prilika uzmemo bod ili dva. Plej of je deo razvoja tima za narednu sezonu, odnosno naredne sezone.
Koji je dugoročni plan kluba, baš kada govorimo o razvoju ekipe za neredni period?
-Već u narednom prvenstvu će u sastavu biti sedam igračica iz naše škole. Imamo veliku podršku Grada, njima dugujemo veliku zahvalnost. Želimo da uzvratimo i stvorimo tim, baziran na našoj školi, kadar za borbu za šampionsku titulu kroz nekoliko sezona. Potrebno je mnogo truda i strpljenja, ali plan postoji i želimo da Šabac i Šapčane, sve naše navijače, učinimo ponosnim.
Poruka navijačima?
-Verujem u moje igračice, verujem u uspehe, pozivam ih da nas podrže kao i do sada i da veruju u nas i svoj tim.
D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa