21. mart 2019.21. mar 2019.
SIDRO U MIRNOJ LUCI
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

SIDRO U MIRNOJ LUCI

Splićani na oproštaju od Regionalne lige. Super liga dugo u mislima. Uspešan debi u jednoj od najjačih liga Evrope
Lagano, na mirnom moru, šabački vaterpolo brod se sinoć usidrio u luku Regionalne A1 lige. U trenutku štampe ne znamo ishod sinoćnjeg okršaja sa splitskim MORNAROM u Šapcu, ali bez obzira na cifre semafora po poslednjem zvuku sirene, beše to fina plovidba, uzbudljibva, ispunjena utiscima koji polako poprimaju konture uspomena. Talasi, oluje, bure jesu pretile, ali nijednog trenutka šabački brod nije gubio pravac, pronašao je put do željenog cilja. Jadranska luka je odmorište, a ovdašnji „mornari“ se već spremaju za novu plovidnu, onu domaćim vodama.
Super liga će početi poslednjeg vikenda marta. Dva od tri takmičenja ove sezone su vrlo uspešno privedena kraju. Osvojen je prvi nacionalni trofej u Kupu, izboren je rutinski opstanak u A1 ligi (uz potencijalno povoljan ishod nekih duela možda je naš klub bio best of the rest, s obzirom da se vodeća četvorka odavno izdvojila, no to je manje važno). Šest ili sedam pobeda u konkurenciji sedam nekadašnjih šampiona Evrope, četiri učesnika Lige šampiona, finalistom Evro kupa, dovoljno govori, ističu u klubu. Sve ostvareno biće deo sveukupne ocene sezone, ali želje i snovi traju i u Super ligi. Iako je godinama mlad tim ŠABAC u sastavu ima osvajače svih domaćih trofeja, ali i kapitena koji je osvojao sve, odnosno igrača koji se popeo i na vrh Evrope. ŠABAC je odigrao 21 prvenstvenu i kup utakmicu do sada, preostalo je još, nadamo se, deset ili 11. Šest je zagarantovano, dvomeči protiv RADNIČKOG, NAISA i VOJVODINE, a potom i plej of gde u polufinalu rivali igraju dvomeč, dok će u finalu slaviti onaj tim koji prvi ostvari dve pobede. Zbir je jasan.
- Sve je moguće, ništa nije ni realno, ni nerealno. Pokazali smo da vredimo i da nema razloga da strahujemo od bilo kog tima. Znam da neće biti lako ni protiv tri ekipe iz A2 lige i zato o plej ofu još ne razmišljamo. Igramo meč po meč i sanjamo najviše. Ne ostvare se svi snovi, ali smo pokazali da umemo neke da dosanjamo – ističe trener Miodrag Mirović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa