2. jun 2011.2. jun 2011.
ATLETIKA: ŠKOLSKO PRVENSTVO SRBIJE

MEDICINKE PRVACI SRBIJE

Kada su 2009. godine postale vicešampionke na školskom prvenstvu Srbije, niko sem ove sjajne ekipe i njihovog profesora Dragana Veskovića nije verovao da mogu još više. Uspeli su ono što ni jedna škola u poslednjih 10-ak godina nije ostvarila ““ da budu NAJBOLjE u Srbiji ““ da postanu ŠAMPIONKE.
Na ovogodišnjem školskom prvenstvu Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola koje je održano u Sremskoj Mitrovici, konkurencija je bila izuzetno jaka. Osam najboljih škola koje su plasman na republičko prvenstvo morale da izbore kroz tri nivoa takmičenja ““ opštinsko, okružno i međuokružno prvenstvo vodile su bezprekornu borbu sa svaku sekundu, centimetar i svaki poen.
Ekipu Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ iz Šapca su činile atletičarke: kapiten Jelena Tanasić je pobedila u trci na 100 m i donela maksimalnih 8 bodova, Milica Đukanović je u skoku u dalj postala ukupna pobednica sa skokom od 5,22 m i takođe donela maksimalnih 8 bodova. Treću pobedu na prvenstvu Srbije osvojila je štafeta 4h100 m (Milica Đukanović, Jovana Tanasić, Nikolina Rašić i Jelena Tanasić) ubedljivo i takođe donela 8 bodova. Milica Jokić je u trci na 800 m osvojila treće mesto sa ličnim rekordom i donela je ekipi 6 bodova, Jovana Tanasić je takođe sa ličnim rekordom u bacanju kugle od 8,69 m. osvojila treće mesto i 6 bodova, Nikolina Rašić je u veoma jakoj trci osvojila 6. mesto i donela 3 boda. Tanja Jošić je najbolje skakala ove godine i osvojila 4. mesto i 5 bodova. Treba pomenuti i Sanju Misojčić koja je bila spremna da nastupi u bilo kojoj disciplini ukoliko bi to bilo potrebno.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa