28. mart 2019.28. mar 2019.
Veza luke sa privredom
Radovi na Lučkoj ulici pri kraju

Veza luke sa privredom

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović obišao je sa svojim saradnicima protekle sedmice završne radove na Lučkoj ulici, čija je izgradnja počela pred kraj prošle sezone. Vrednost radova je 100 miliona, izvođač Jugokop, a dužina ulice 400 metara.
-Ova ulica je najvažnije jer treba direktno da poveže luku sa svim privrednicima u gradu. To je saobraćajnica koju radi Grad, kako bi omogućio svakom privredniku da ima konkurentniji, jeftiniji, kvalitetniji i brži transport – istakao je Zelenović i dodao da je saobraćajnica prilično ozbiljna i zahtevna.
- Lučka ulica treba da bude na najboljem mogućem nivou za teretni saobraćaj svake vrste. Prema informacijama koje imam radovi će biti završeni do kraja aprila, kada će biti i zvanično otvaranje, rekao je Zelenović.
Projekat grada za izgradnju saobraćajnice je prema rečima Predraga Maksimovića, direktora sektora nabavke investicija Eliksir Zorke izuzetno značajan.
-Važnost projekta se ogleda posebno u smislu organizacije, komunikacije i prilaza luki, koji je operativno u okviru Eliksir Zorke od marta prošle godine. Treba istaći da ovom saobraćajnicom dnevno prođe preko 200 kamiona, što nam govori koliko je saobraćajnica bitna- istakao je Maksimović.
Trenutno je u toku akcija rekonstrukcija ulica u gradu, a prema rečima gradonačelnika Zelenovića 46 ulica bi trebalo da poprimi nov izgled.
-Na računu imamo 996 miliona dinara, tako da smo spremni za investicioni ciklus. Zamolio bih građane da imaju razumevanja i malo strpljenja, jer će se razne stvari po gradu rekonstruisati, zaključio je Zelenović.
K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa