Info

2. jun 2011.2. jun 2011.
PAVEL TIHOMIROV MLADI RUSKI PUBLICISTA, GOST TRIBINE “RUSKO SRPSKE VEZE“ U ŠAPCU

NAJTUŽNIJI DAN ZA PRAVOSLAVLjE

Vest o hapšenju generala Ratka Mladića zatekla nas je nedaleko od Banjaluke. On je častan srpski oficir, junak koji zaslužuje najviše počasti i divljenje, kaže Tihomirov, stalni saradnik Pravoslavne informativne agencije“Ruska narodna linija“ i autor knjige “Zona prećutkivanja“, koja govori o stradanju Srba na Kosovu
Srbija, po mom mišljenju nije danas suverena država. To je protektorat. Tako se i ponaša, svugde, pa i na Kosovu. Nije prihvatljivo i nije dobro za srpski narod, “cepkanje“ Kosova na male kantončiće, zarad sitnih početnih interesa očuvanja pojedinih manastira, kao što su Pećka Patrijaršija, Dečani ili Gračanica. Kosovo je kao celina srpska svetinja, kaže na početku razgovora za“ Glas Podrinja“, Pavel Tihomirov, pripadnik mlade ruske intiligencije, istoričar i publicista i stalni saradnik “Ruske narodne linije“, pravoslavne agencije iz Petrograda.
Uveren je da ruski političari danas, ne mogu više da pomognu Srbiji, bez obzira na tradicionalno dobre veze dva naroda, koji primera radi nikada nisu ratovali jedan protiv drugog. I zbog toga je Tihomirov, odlučno protiv ulaska Srbije u NATO i stavljanja ove ( čitaj nekada moćne armije) pod “kišobran“, danas svetske sile broj jedan.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa