4. april 2019.4. apr 2019.
Znanje je najveća vrednost
Stipendije Grada Šapca za najbolje studente

Znanje je najveća vrednost


Dodeljeno 18 stipednija za najbolje. Podstrek za dalji rad i profesionalno usavršavanje. Grad nagrađuje mlade i talentovane. Obrazovanje je prioritet Šapca. Stipendisti imaju priliku da postanu savetnici gradonačelnika
Na osnovu konkursa za školsku 2018/2019. godinu Grad Šabac je dodelio stipendije za 18 najboljih studenata na osnovnim akademskim i master akademskim studijama fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija i dve stipendije za deficitarna zanimanja.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović u Gradskoj kući ovim povodom organizovao je prijem za studente stipendiste Grada Šapca na kom su im uručeni ugovori o stipendiranju. Tokom razgovora sa studentima gradonačelnik je istakao da Grad podržava uspešne mlade ljude i da je ovo samo jedan od podsticaja na putu ka uspehu.
-Važno je da praktičnim primerima pokažemo koliko nam je stalo do mladih, školovanih ljudi. Šabac ceni znanje i zbog toga je važno je da promovišemo vredne, obrazovane i da im pokažemo da se njihov trud isplati. Verujem da će se veliki broj stipendista nakon završetaka studija vratiti i ovde potražiti zaposlenje. Naš zadatak je da im pored posla omogućimo dobar, kvalitetan život kako bi shvatili da je ovo mesto u kome vredi ostati - naveo je Zelenović i dodao da kao i prethodnih godina, studenti stipendisti imaju priliku da postanu savetnici gradonačelnika i da je uvek raspoložen da čuje njihove sugestije, ideje kako bi Šabac učinili boljim.
Stipendije su podsticaj za vredne studente koji žele da nastave profesionalno usavršavanje.
- Ovo je motiv za napredak kako bih imao još bolji prosek u nastavku studija. Verovatno će nam sve ovo pomoći kasnije kada budemo tražili posao, jer će pre angažovati studenta generacije i nekog sa boljim prosekom. Planiram da se vratim u svoj grad i ovde gradim karijeru- kaže Ivan Jovanović, student Građevinskog fakulteta u Novom Sadu.
Dajana Zirojević studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta, smer Računovodstvo i revizija, želi da pored akademske diplome stekne i praktično iskustvo.
-Mislim da je stipendija velika satisfakcija da nastavimo sa usavršavanjem i da što ranije počnemo da stičemo iskustva u praksi. Smatram da je ovo odlična poruka drugim gradovima širom zemlje da treba da ulažu u svoje studente i znanje, kako bi bili još uspešniji i najbolji u Srbiji. Volela bih da se nakon završetka studija vratim u Šabac, jer sam ovde rođena. Naravno, sve zavisi od poslovnih mogućnosti – rekla je Dajana.
Nagradne stipendije za koje je bio raspisan konkurs su: pet za studente fakulteta društveno-humanističkih nauka, tri za studente fakulteta prirodno-matematičkih nauka, četiri za studente fakulteta tehničko-tehnoloških nauka, pet za studente fakulteta medicinskih nauka i jedna stipendija za studenta fakulteta umetnosti. Grad Šabac je raspisao konkurs za stipendiranje studenata za deficitarna zanimanja na osnovnim akademskim i master akademskim studijama fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija za sledeća zanimanja: profesor nemačkog jezika i diplomirani građevinski inženjer.
Konkurs se raspisuje na osnovu Odluke grada, koju donela Skupština grada Šapca 2009. godine, a pravo da konkurišu za nagradnu stipendiju imali su studenti III i narednih godina studija. Iznos pojedinačne stipendije utvrđuje se u visini četiri bruto osnovice za obračun plata zaposlenih u Gradskoj upravi, što iznosi oko 14.608,00 dinara i za ovu namenu Grad je izdvojio 3 miliona dinara. Stipendisti nemaju obavezu da se po završetku studija vrate u Šabac, a važno je napomenuti da su svi prethodni nosioci zasnovali radni odnos.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa