4. april 2019.4. apr 2019.
Motorno ulje u zoni oranica
Pokret za Šabac Zelenih Srbije

Motorno ulje u zoni oranica

Pokret za Šabac Zelenih Srbije podneo je Ministarstvu zaštite životne sredine i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prijavu da je u mestu Majur pored Šapca u kanalu koji se nalazi u poljoprivrednoj zoni i služi za navodnjavanje i odvodnjavanje uočena velika količina izlivenog motornog ulja koje je tu dospelo kroz kanalizacionu cev.
Kanal se nalazi pored dela zaobilaznog puta koji prolazi kroz Majur u neposrednoj blizini dva velika servisa za popravku kamiona i građevinskih mašina koja se nalaze preko puta benzinske stanice Lukoil.
Poslate su i fotografije sa lica mesta i video snimci koji pokazuju pravac pružanja kanalizacione cevi i bliže opisuju lokaciju akcidenta.
- Očekujemo od nadležnih da što pre odrede nadležnog inspektora koji će ispitati okolnosti pod kojim se desilo ovo zagađenje životne sredine i ugrožavanje zdravlja stanovništva, da na svakih sedam dana izveštavaju javnost o toku postupka po ovoj prijavi i da, u slučaju potrebe, angažuju i druge državne organe kako bi se utvrdila potpuna istina o ovom akcidentu i kaznili odgovorni- izjavljuju u šabačkom Pokretu Zelenih.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa