4. april 2019.4. apr 2019.
Prezentacija najboljih
Prvi sajam pekarstva
i poslastičarstva u Šapcu

Prezentacija najboljih

Sajam će šestog i sedmog arila biti održam u Gornjoj Vranjskoj, u ulici Nemanjinoj, na lokaciji na kojoj se i firma N&G Bakery nalazi. Otvaranje će oba dana početi u 9 časova, a nakon širokog programa, biće završen u 19 časova
Prvi sajam pekarstva i poslastičarstva u Šapcu biće održan narednog vikenda u organizaciji firme N&G Bakery. Sajam je međunarodnog karaktera, stoga će se osim domaćih majstora u ovoj oblasti, predstaviti stručnjaci iz Španije, Italije i regiona, a svoje umeće pokazaće i zvanično najbolji majstor u pravljenju sladoleda na svetu.
Pre trideset godina, kada je pekarska i poslastičarska oprema počela da se proizvodi u Srbiji, svi su je nabavljali u Šapcu i okolini, te prema rečima Milice Janković, pr menadžera firme N&G Bakery, povodom značajnog jubileja svim šapčanima i gostima koji budu došli na sajam biće predstavljene sve inovacije u oblasti pekarstva i poslastičarstfva.
-Šestog i sedmog aprila, svoje veštine će na najboljim mašinama predstaviti svetski poslastičari i pekari. Biće to prilika da svi oni koji su već u pekarstvu usavrše svoje poslovanje dragocenim iskustvom, ali i dobra ideja svima onima koji bi uložili možda u neki posao, a nemaju ideju šta bi to trebalo da bude, da se opredele za pekarstvo ili poslastičarstvo. To je zanat koji nikada neće izumreti, istakla je Milica Janković.
S obzirom na to da dolazi veliki broj gostiju iz inostranstva, firma će predstaviti i deo naše tradicije.
-Sve goste iz inostranstva poslužićemo pečenim bikom, ali ćemo isto tako posetiocima sajma ponudititi da probaju i degustiraju sve ono što naši strunjaci iz Italije naprave, rekla je Jankovićeva.
Sajam je tematski usko stručan, stoga se očekuje i veliki broj škola iz Srbije, čiji će učenici imati priliku da na licu mesta vide sve ono što je najznačajnije u oblasti njihovog školovanja.
-Osim proizvođača iz Italije koji će doći kao predstavnici firmi sa kojima mi sarađujemo već dugi niz godina, posetiće nas i mnoge škole iz Srbije zbog čega smo izuzetno srećni. Među njima su budući pekari i poslastičari, tako da će im sajam biti vrlo korisno iskustvo, istakla je Jelena Stojićević, vlasnica firme N&G Bakery.
Sajam će šestog i sedmog arila biti održan u Gornjoj Vranjskoj, u ulici Nemanjinoj, na lokaciji na kojoj se i firma N&G Bakery nalazi. Otvaranje će oba dana početi u 9 časova, a nakon širokog programa, biće završen u 19 časova.

K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa