4. april 2019.4. apr 2019.
ŠAH: FESTIVAL ŠAHA

Slava magičnoj igri

Tradicija duga gotovo dve decenije, očuvana je i ovog proleća. Tradicionalni Festival šaha – DANI ŠAHA MAČVANSKOG OKRUGA, 19. put organizovani su u Šapcu. U tri dana priređena su tri interesantna takmičenja: Ekipno i Pojedinačno brzopotezno prvenstvo Okruga, odnosno Kup našeg okruga.
Ubedljivo i dominantno do titule ekipnog šampiona stigla je ekipa ŠABAČKOG ŠAHOVSKOG KLUBA (ŠŠK) u sastavu: Saša Pantelić, Miroslav Misojčić, Jovica Radovanović i Negoslav Gačić. Drugo mesto osvojila je LEŠNICA, a treće ekipa LIPOLISTA.
Kup je namenjen ekipama koje se takmiče u nižim rangovima, odnosno Srpskoj ligi „Sever“ i niže, a pehar Kup pobednika pripao je šahistima LIPNIČKOG ŠORA. Drugu poziciju zauzelo je DUBLjE, a treću LIPOLIST.
Velika borba viđena je u završnom danu na Pojedinačnom prvenstvu održanom po „švajcarskom sistemu“ (5 minuta po igraču). Među 29 šahista, najbolji je bio DRAŠKO BEGUŠ sa 10 poena, ispred Nebojše Milovanovića (9 i po), odnosno Predraga Ignjatovića (9)... Nagradni fond za ovaj turnir
iznosio je 15.000,00 dinara,a bio je raspoređen na niz redovnih i specijalnih nagrada.
Treba napomenuti da Festival nije bio otvorenog tipa, već su pravo nastupa imali samo registorvani igrači i klubovi sa područja Mačve.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa