4. april 2019.4. apr 2019.
SVAKO KOLO KVALIFIKACIONO
FUDBAL: KOLUBARSKO – MAČVANSKA ZONA

SVAKO KOLO KVALIFIKACIONO

Šapčane i Bogatince, iz različitih razloga opterećivaće imperativ pobeda verovatno do kraja prvenstva. Mačva favorit na svom terenu, Radnički na teškom ispitu. Uspešni i rivali
Analizirajući prve tri prolećna kola, svakako da sedam osvojenih bodova MAČVE i šest RADNIČKOG nisu loš učinak, ali dobrim startom se mogu pohvaliti i konkurenti u borbi za titulu, odnosno opstanak, te pritisak ne popušta i teško da će biti blaži do kraja šampionata.
MAČVA je imala teško gostovanje u Divcima. Raspored u drugom delu Bogatincima ide na ruku, možda je baš ovaj duel bio i najteži gostujući meč, te i pobeda daje veliki zamah. Ipak, „Želja“ je jednako „ubojit“ i nema razdvajanja. Svi parametri govore da gostovanje ekipe RAĐEVCA u Bogatiću ne bi trebalo da bude veliki zazov za „crveno – crne“. Tim iz Krupnja je naizgled rasterećen u ovom trenutku, na visokoj petoj poziciji, ali samo tri boda ga odvajaju od desetoplasirane ekipe, pozicije koja će teško doneti opstanak. Snaga „narandžastih“ je domaći teren, što je osetila i Mačva jesenas kada je ispraćena sa čak 4:0, dok su u gostima slabiji. Na drugoj strani MAČVA je samo jednom igrala nerešeno na svom stadionu, ostale utakmice rutinski pobedila. Kvalitet je na strani domaćina, te i ishod zavisi od njih.
Posle ubedljive igre i rezultata u Klupcima, RADNIČKI se vratio u borbu, no tek sada Šapčani mogu žaliti za neuspehom protiv Rađevca, jer bi ih taj trijumf „vinuo“ među pet najboljih ekipa. Kako se to nije dogodilo, još jednom je RADNIČKI suočen sa obavezom pobede u meču gde nije favorit. Lešnica je nepoznanica. BORAC je važio za tim koji preti u borbi za titulu, no ima najslabiji početak od svih timova ovog proleća i sa tri uzastopna poraza, u ovoj „ludoj“ ligi približili su se borbi za opstanak. Izgubili su od Valjevaca i slabašne Ribnice kući, odnosno u Ljigu. Radnički ima neprijatan niz na svom terenu od tri uzastopna poraza koji „vapi“ za prekidom. U subotu će se suočiti treći i četvrti napad Lige, a ovi rivali imaju tradiciju međusobnih mečeva poslednjih sezona, najpre u okružnom, a potom i zonskom rangu. Gotovo po pravilu, domaćini mečeva su uvek uspešniji.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa