4. april 2019.4. apr 2019.
ODMOR PRE RADNIČKOG
VATERPOLO: SUPER LIGA SRBIJE

ODMOR PRE RADNIČKOG

Preuzeta liderska pozicija uz meč više, pred derbi Super lige u Šapcu. Nais slomljen u poslednjem periodu. Radnički u Kupu pokazao snagu
Nišlije su igrale dobro, ali je kvalitet na strani Šapčana presudio i odlična igra u prvom, a posebno u poslednjem periodu doneli su očekivanu pobedu i pogled sa vrha pred vikend odmora uoči derbija sa Šumadincima. RADNIČKI će igrati protiv Partizana tokom nedelje, te u slučaju pobede može da se vrati na lidersku poziciju, a na tabelu će uticati i rezultat meča u kome Zvezda kao favorit dočekuje Nišlije u subotu. Realno je da pobedi što bi njih dovelo na mesto pod rednim brojem jedan, no sve je privremeno i tabela gde će svi imati odigran isti broj mečeva biće poznata tek naredne nedelje, 14. aprila. U svakom slučaju, meč na Gradskom bazenu između ŠAPCA i finaliste Kupa RADNIČKOG, repriza finala najmasovnijeg takmičenja, daće definitivan odgovor koji tim je bliži poziciji jedan i prednosti domaćeg terena u plej ofu.
Iako se A1 ligašima daju veće šanse i neosporno da je Regionalna A1 liga osetno jača od nižeg ranga eks ju prostora, Kup je pokazao kako, bar Kragujevčani mogu parirati svima. Eliminisali su Zvedu u četvrtfinalu i namučili Šabac u finalu. Uz laodan položaj ekipe koja samo može prijatno da iznenadi, potcenjivanje može biti kobno. Već protiv Partizana Šumadinci mogu pokazati gde su u odnosu na A1, a u nekom odmeravanju kvaliteta Partizan zaostaje za druga dva predstavnika Srbije u eliti regiona.
Trojka pod zastavom
Dok se vaterpolisti ŠAPCA budu pripremali za derbi Super lige, trojac ovdašnjeg kluba braniće nacionalne boje na finalnom turniru Evropa Kupa u Zagrebu. Nije poznato da li će putovati u Hrvatsku, no imena su među 23 kandidata. Na pripremama reprezentacije su: Gojko Pijetlović, Petar Velkić i Nikola Lukić.
Početak turnira je u petak, a u četvrfinalu Srbije igra protiv Španije.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa