4. april 2019.4. apr 2019.
BORBA ZA ?
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

BORBA ZA ?

Sinoćni ishod determiniše značaj subotnjeg rezultata. Duel protiv dobro poznatog trenera. Rivale verovatno očekuje još jedan međusobni duel ove sezone
Ne znamo konačan ishod utakmice MAČVA – Radnički (Niš) odigrane sinoć, a od tog rezultata zavisi značaj utakmice protiv tima iz beogradske opštine. Otvaraju se tri moguće alternative sublimirane u tri naslova. U trenutku dok čitate članak, znate koja je relevantna, a koje se mogu ignorisati.
VOŽDOVAC ima prednost što ih predvodi trener koji poznaje odlično većinu igrača Šapčana Dragan Aničić, uz istovremeni motiv i pritisak. Naime, ukoliko su juče slavili na Banjici, još ni plej of šanse nisu „mrtve“, a svakako da jure što više bodova zbog plej aut ralaksacije. Ojačali su tim tokom zime, Sikimić, Trujić i Srnić su doneli internacionalno iskustvo, pobeđivali su „zmajevi“ i Partizan na svom terenu, „razbili“ Napredak, izgubili samo od Nišlija i definitivno izgledaju bolje nego na početku sezone. Uz pomenute fudbalere, posebno treba istaći Lukovića i Stuparevića (novog igrača premijerligaša Votforda). Iako ne važe za efikasan tim, značajno su podigli cifru u rubrici postignutih golova u ovoj kalendarskoj godini.

VERZIJA 1:
Bod za 19
Mačva iznenadila Radnički: Šapčani su uspeli da načine senzaciju, pobede moćne Nišlije, učine uslugu Crvenoj Zvezdi, ali pre svega sebi donesu apsolutni mir u plej autu. Četiri meča kod kuće ih očekuje, tri na strani, 17 bodova obezbeđeno, a na „krovu“ samo mogu dobiti bonus. Remi donosi dodatni bod, a pobeda čak dva za plej aut.

VERZIJA 3:
Mogu još bod ili dva
Remi Mačve i Radničkog: Svaki ishod u Beogradu ima implikacije na startnu plej aut poziciju Šapčana. Zaokruženo je 16 bodova, a ostati neporažen na stadion iznad tržnog centra znači još jedan, 17- ti bod od kojeg počinje putešestvije „crveno – crnih“ u odlučujućih sedam kola. Pobeda znači još jedan, dodatni 18. poen „stogodišnjakinje“ iz Šapca
VERZIJA 3: Tri za bod
Radnički slavio u Šapcu: Potencijalni remi protiv Voždovca neće značiti MAČVI ništa osim satisfakcije da regularni deo sezone ne okonča porazom. Kvantitativno i nula i bod donose 16 plej aut bodova. U slučaju, slobodno možemo reći, iznenađenja, Šapčani nose 17 bodova u doigravanje za opstanak.

Već na prošlosezonskom nivou
U svakom slučaju, prethodne sezone, okarakterisane kao mirne, bez panike u finišu doigravanja, MAČVA je ponela u doigravanje 16 bodova, učinak koji ima sve i da ne osvoji ni bod više. Pomenuti saldo kreirao je 31 zaslužen bod u 30 kola. Kako ove sezone ni 14-plasirani tim na kraju nije bezbedan, već superligaški status čuva u baražu, možemo konstatovati da je za 13. poziciju bilo dovoljno 26 bodova. Svaki tim ima svoje proračune i u svakom se ideje kreću od pesimističnih do najoptimističnijih.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa