2. jun 2011.2. jun 2011.
ŠABAČKO POZORIŠTE

RAZIGRANA ČIVIJAŠKA PORODICA

Na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta prošle nedelje održan je godišnji koncert Amaterskog udruženja „Čivija“. U spletu igara nastupili su školski folklor, pripremni, prvi dečji i prvi izvođački ansambl uz pratnju narodnog orkestra
Pred prepunom salom Šabačkog pozorišta prošle nedelje AU „Čivija“ održalo je svoj godišnji koncert po trinaesti put. Na Velikoj sceni uz igru i pesmu smenjivali su se mali i veliki pokazujući da je naša tradicija u sigurnim rukama.
Prvi su nastupili najmlađi, školski folklor, koji su pokazali svoje prve naučene korake i stihove uz neizostavne „Dunje ranke, kruške karamanke“. Najmlađi ali i najslađi izazvali su simpatije i aplauze publike koja je došla da ih podrži u njihovom trudu i radu. Prvi dečji ansambl izveo je „Tavalu“, a zatim je prvi izvođački nastupio sa „Šumadijom“ i „Vlaškim igrama“. Na sceni se osetio polet mladosti i snage, energije koja je izbijala iz svakog pokreta, svakog osmeha izazivajući u publici buru oduševljenja. Pripremni ansambl je sve prisutne odveo u Ponišavlje, a prvi do Leskovca.
A onda su svojom ciganskom igrom Marija Vićić i Predrag Trajković, članovi prvog izvođačkog ansambla, zapalili u naletima atmosferu u sali. Oduševljenje, uzvici na bis, aplauz su se smenjivali dok je ovaj par pričao priču skladnim, energičnim pokretima. Reakcije publike su se nastavile i tokom izvođenja devojaka iz prvog izvođačkog ansambla neizostavne igre „Biljana platno beleše“, a zatim je prvi dečji izveo kolaž igara.
„Šopska trojka“ i „Šopske igre“ prvog izvođačkog ansambla, ponovo su zapalile publiku i razigrale dlanove. Poskakivalo se na pozornici, trupkalo, odjekivalo uz ritam i muziku. Igralo i stiglo sa pripremnim do Mačve, a sa prvim do Timoka. Prošetali su sve prisutne članovi „Čivije“ kroz Srbiju pokazavši bogatsvo naše tradicije u narodnim igrama i pesmama i koloritu narodnih nošnji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa