11. april 2019.11. apr 2019.
Šansa za usavršavanje
ODRŽANI ZIMSKI SUSRETI UČITELjA U ŠAPCU

Šansa za usavršavanje

Dvanaesti Zimski susreti učitelja u Šapcu održani su u OŠ „Nikolaj Velimirović“. Sve više posećeni, zamišljeni su kao dan stručnog usavršavanja u okviru 12 razliitih seminara. Osim učitelja iz našeg grada, susretima su prisustvovali i učitelji iz Koceljeve, Debrca, Mačvanske Mitrovice, Ljubovije i Bogatića.
-Zimski susreti učitelja se u Srbiji ove godine održavaju 35. put, tako da je to postala tradicija. Oni su idealna prilika za razmenu iskustava i sticanja novih znanja na akreditovanim programima. Ove godine ih je skoro 30 gradova organizovalo, rekla je Anita Perić, član Upravnog odbora Saveza učitelja Republike Srbije.
Prisustvo u Šapcu prijavilo je preko 360 učitelja koji su dobili osmočasovnu edukaciju. Prema rečima učiteljice Suzane Mijušković, zaposlene u OŠ „Nikolaj Velimirović“, susreti se u Šapcu razlikuju od onih u ostalim gradovima.
-Jedna od velikih razlika između grada Šapca i ostalih gradova u Srbiji je ta što grad Šabac finansira celokunu manifestaciju. Dakle, plaća kotizaciju za sve učitelje koji su članovi Društva učitelja Šapca, dok se u ostalim gradovima u Srbiji to ne dešava. Prosvetni radnici sami finansiraju svoje stručno usavršavanje, izjavila je Suzana Mijušković.
Tokom susreta organizovana je i izložba gde su se sve velike izdavačke kuće predstavile i promovisale svoj program učenika za prva četiri razreda.
K.J.Đ

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa