11. april 2019.11. apr 2019.
Potvrda statusa u eliti
FUDBAL: SUPER LIGA – PLEJ AUT

Potvrda statusa u eliti

Šapčani pet bodova iznad baraža za opstanak. Meč više na domaćem terenu. Vranje prilika za prvu pobedu i prvi gol „Dinamu“ u sezoni
Na istoj poziciji i sa istim bodovnim saldom kao i pre godinu dana šabačka MAČVA počinje novo putešestvije u plej autu. Snovi o plej ofu jesu bili biži nego prethodne, no nisu dosanjani. Ipak, kako je prvenstvena ambicija opstanak, onda je situacija relaksirana i superligaški status Šapčani mogu ugroziti samo velikim padom forme tokom narednih mesec i koji dan više. Da je Gavrić iskorstio jedanaesterac „na krovu“, imala bi „crveno-crna“ ekipa i bod više, no i ovakav učinak daje sigurnost.
Četiri puta će MAČVA igrati na svom terenu, tri puta van Šapca. Pobede u Pocerskoj apsolutno garantuju opstanak, te je put do spasa jasan i, trenutno, vrlo prohodan. Ekipa Darka Tešovića mora superligaški kvalitet potvrditi u subotu. Imperativ nije uslovljen bodovima, već pre svega činjenicom da gostuje jedna od dve najslabije ekipe i tim koji ne pripada eliti, DINAMO iz Vranja.
Debi Vranjanaca u Super ligi će ostati upamćen, ali ne po kvalitetu igre. Pamtićemo DINAMO po žutim dresovima, kakve nema nijedan drugi klub u Ligi, pamtićemo, najpre, po Draganu Antiću Recku, treneru, predsedniku i čoveku koji (ne)formalno objedinjuje brojne funkcije u klubu. Tim koji predvodi malo sa klupe, malo sa tribina (usled suspenzija) je ekipa sa najviše primljenih i najmanje datih golova, a Antić je rekorder po broju najava o istupanju iz Super lige. Samo tokom jeseni i ranog proleća najavio ih je nekoliko. Ponovo je aktuelna slična priča, ovaj put o gašenju kluba zbog nesporazuma sa lokalnom samoupravom. Slična „taktika“ prvog čoveka kluba beše dominantna i u Prvoj ligi, a uvek bi, nekako, dan, dva pred pompeznu najavu „tragičnog ishoda“ pronalazili način, sredstva da nastave. Teško je očekivati da neće isto biti i za vikend.
Jeste DINAMO bolji nego jesenas. Dimitrov je ubedljivo najbolji igrač, standardni su: Gašić, Nedeljković, Onimisi, Pavšić i Vukajlović. Ekipi se pridružio i nekadašnji golman Mačve Nikola Perić. Ipak, MAČVA je kvalitetnija i dva kiksa protiv Vranja (1:0 poraz i 0:0 u Šapcu) ne smeju da se ponove. „Dinamovci“ su pobedili samo jednom na gostovanju, u Zemunu, igrali tri puta nerešeno i 11 puta izgubili. Uvek respekt za rivala, ali ne sme trijumf da dođe u pitanje.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa