2. jun 2011.2. jun 2011.
JEDANAESTE POZORIŠNE IGRARIJE

U SVETU MAŠTE

Prošle sedmice na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta u okviru 11. pozorišnih igrarija nastupilo je 250 mališana iz šabačkih vrtića u četrnaest predstava. Igrarije otvorio mali klovn Luka Pantić iz vrtića „Sloboda“, a prvi su sa predstavom „Kod doktora“ nastupili gosti iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine
U organizaciji Predškolske ustanove „Naše dete“ prošle sedmice održane su jedanaeste po redu Pozorišne igrarije koje su, kao i svake godine, okupile veliki broj mališana, roditelja, baka i deka, komšija i svih onih koji su došli da podrže male glumce. Tokom dvodnevne manifestacije na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta nastupilo je 250 mališana u četrnaest predstava, s tom razlikom što su ove godine kao gosti nastupili samo predškolci vrtića „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine. Pošto je Predškolska ustanova „Naše dete“ od 12. juna domaćin „Kolonije prijateljstva“ odlučeno je da na 11. Pozorišnim igrarijama učestvuju samo šabački vrtići.
Ipak, jedan vrtić je toliko želeo da nastupi pa im je želja ispunjena, a samim tim pripala im je čast da nastupe prvi. Pripremna predškolska grupa vrtića „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine sa komičnom predstavom „Kod doktora“ zagrejala je uz smeh i aplauze šabačku publiku. Čast da otvori 11. Pozorišne igrarije pripala je malom klovnu Luki Pantiću iz vrtića „Sloboda“ koji je sa svojim drugarima nastupio u predstavi „Kad rode odlete iz mode“. Na veoma duhovit način pokazali su da znaju odakle dolaze i ko ih donosi na svet. Da se ne može bez bajki pokazali su mali glumci vrtića „Poletarac“ izvevši „Biberče“, dok su njihovi drugari iz „Bambija“ nastupili sa predstavom „Mačak u čizmama“. Sva deca su bila odlična, a opasni i obesni „Le fjodor“ ili “Mačak u čizmama“ u interpretaciji Ivone Janković uveo je sve prisutne u svet mašte. Svojim glasom i zvončićima na kapi i odelu u istoj ovoj predstavi dvorska luda, Emilija Kokar, pokazala je da iako su mali daleko se čuju.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa