18. april 2019.18. apr 2019.
Povratak korenima
RADIONICA U DOMU KULTURE U PRNjAVORU

Povratak korenima

Tri dana najmlađi Prnjavorčani, učili su različite tehnike šaranja jaja. Učenici mlađih razreda i predškolska grupa zajedno sa svojim nastavnicima ukrasili više od stotinu vaskršnjih jaja
Protekle sedmice u organizaciji Doma kulture u Prnjavoru, održana je kreativna vaskršnja radionica, u kojoj su deca iz Osnovne škole „Kralj Aleksandar Karađorđević“ i vrtića „Kolibri“ iz Prnjavora različitim tehnikama šarala jaja. Ovo je prva od brojnih radionica planiranih za ovu godinu u Domu kulture a sve u cilju da deca što kvalitetnije provode svoje slobodno vreme.
Tri dana najmlađi Prnjavorčani, učili su različite tehnike šaranja jaja. Učenici mlađih razreda i predškolska grupa zajedno sa svojim nastavnicima ukrasili više od stotinu vaskršnjih jaja.
Direktorka Doma kulture Marija Zakić kaže da je ovo samo jedna od mnogih aktivnosti za decu koje planiraju da sprovedu u delo tokom ove godine.
-Najzanimljiviji deo Uskrsa je farbanje jaja. Mi smo deci pripremili dve netradicionalne tehnike, tehniku farbanja jaja pomoću krep papira koji otpušta boju i tehnika farbanja lakovima za nokte, gde su deca mogla da prave još i uskršnje dekoracije. Bilo im je vrlo zanimljivo. Nučili su nešto novo što mogu pokazati mamama i bakama. Interesovanje je bilo veliko i odziv dece je bio odličan, tako da možemo reći da je radionica protekla uspešno, navela je Marija Zakić, direktorka Doma kulture u Prnjavoru.
Ovo je jedini Dom kulture na seoskom području koji je finansiran od Grada, i veliku podršku dobija od lokalne samouprave i mesne zajednice.
-Zadatak ljudi koji rade u ovoj ustanovi je da ona zaživi i da opravdaju poverenje Gradske uprave i to što su na budžetu. Ne mogu da zaboravim ni prošlog direktora, u čije vreme je sve funkcionisalo. Sada je direktorka to podigla na viši nivo i uključila i školu i vrtić, rekao je Milutin Jekić, odbornik u Skupštini grada Šapca.
Takođe, ovu radionicu podržala je i crkva.
-Prnjavorska crkva i ovo mesto mučenika koje ima spomen- kosturnicu, uvek je sarađivala sa Domom kulutre. Ove godine prvi put je organizovana radionica posvećena Vaskrsu i vaskršnjim praznicima. Kroz ove radove vidimo da se vraćamo našim korenima. Crkva podržava da deca nauče šta smo bili kroz istoriju, istakao je protojerej stavrofor Miroslav Jakovljević, arhijerejski namesnik mačvansko - pocerski.
U organizaciji ove radionice, učestvovali su i studenti Visoke vaspitačke škole u Šapcu, koji su učiteljicama pomagali da radionica prođe uspešno, a pre svega deci - zanimljivo.
Đ.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa