18. april 2019.18. apr 2019.
Upravljanje rizikom od elementarnih nepogoda
PREDSTAVNICI OPŠTINE BOGATIĆ NA KONFERENCIJI „IZGRADNjA OTPORNIJIH ZAJEDNICA KROZ JAČANjE RODNO
OSETLjIVIH POLITIKA“

Upravljanje rizikom od elementarnih nepogoda

Dana 15.04.2019.godine u Beogradu, u Klubu narodnih poslanika u organizaciji Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstva unutrašnjih poslova-Sektora za vanredne situacije i Stalne konferencije gradova i opština u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji održana je Konferencija „Izgradnja otpornijih zajednica kroz jačanje rodno osetljivih politika“. Opštinu Bogatić na Konferenciji predstavljali su Nenad Beserovac, predsednik opštine i Miroljub Stanić, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić.
U uvodnom delu Konferencije prisutnima su se obratili Ambasador Andrea Oricio, Šef Misije OEBS-a, Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Sanja Nedeljković, zamenica direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Predrag Marić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova-Sektor za vanredne situacije i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.
Cilj Konferencije bio je predstavljanje modela Programa upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda u jedinicama lokalne samouprave i Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama koga su predstavili autori Milan Marković i Zdravko Maksimović. Program je namenjen kao podrška organima lokalne vlasti pri izradi dokumentacije koja je vezana za upravljanje rizicima od prirodnih nepogoda, u skladu sa novim zakonom.
U nastavku Konferencije razmatran je rodni aspekt u procesu upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa