18. april 2019.18. apr 2019.
Ulica Gospodara Vučića  vodi ka Centralnom zatvoru
“JEDAN OD PET MILIONA” ŠABAC

Ulica Gospodara Vučića vodi ka Centralnom zatvoru

Šapčani su se u petak trinaesti put sastali ispred stare Robne kuće na skupu "Jedan od pet miliona". Građanima su se obratili profesor Velimir Kuzmanović, bivši narodni poslanik DS Srđan Milivojević i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović
Srđan Milivojević svojim obraćanjem izazvao je buru smeha i odobravanja okupljenih. Govorio je o slavnoj prošlosti Šapca i istaknutim junacima koji su potekli iz ovog grada, pa je u žaru govora stavio i šajkaču. Šapčane je uporedio sa Galima koji se "kao u stripu o Asteriksu" ne pokoravaju nikome, pa ni "samoumišljenom Cezaru".
-Od Srbije je (predsednik Aleksandar Vučić) napravio rijaliti i pošto samo taj jezik razumeš, Aleksandre Vučiću, mi sutra dolazimo u Beograd da ti kažemo: "Nominovan si za izbacivanje iz kuće na Andrićevom vencu, nominovan si, prvorođeni!", uzviknuo je Milivojević izražavajući čuđenje kako "sitan šljam iz rijaliti programa, sitan korov pomisli da je elita i da je važniji od hrasta u Takovu pod kojim smo bune dizali", te da "sitan korov" poseče hrast.
-Aleksandre Vučiću, ti si postao najveći uzgajivač korova u Srbiji, za 20 godina bavljenja politikom proizveo si sorte koje daju rekordne prinose: Jutka iz Brusa, Sima iz Grocke, Marjan iz parlamenta, pa tu neće moći kuka i motika da rade, kombajn ćemo morati da angažujemo za žetvu korova u Srbiji, rekao je Milivojević. On se zatim osvrnuo na ulazak odbornika SNS-a u šabački Arhiv.
-Sitan korov ušao je u zgradu Arhiva ovde u Šapcu. Eno ih tamo, sede i krste se kad su ušli nisu mogli da veruju da sapun može da bude u tečnom stanju i da ne mogu da ga smotaju u pantalone i ponesu kući, rekao je on i tim rečima izazvao talas smeha kod prisutnih. Na kraju svog govora upalio je "baklju slobode" i pozvao narod da se priključi protestu u Beogradu rekavši da “ulica Gospodara Vučića vodi ka Centralnom zatvoru”.
Nebojša Zelenović rekao je da Šabac jeste slobodan grad, i da bi zato trebalo da bude "klica koja će osloboditi Srbiju".
-Možda mi jer živimo ovde ni ne osećamo kako to izgleda, ali kada odete u Kraljevo, Smederevo, Sombor, onda ljudi počnu više da cene ono što imaju svojoj kući. Mi smo pristojni, dostojanstveni i želimo da na kulturan način, kao što se to radi u svim uređenim državama, dođe do promene vlasti, rekao je gradonačelnik. On je protumačio ponašanje "velikog vođe" kao stanje bezumlja i paniku zbog nemoći pred mirnim protestima, pa prokomentarisao "upad" naprednjaka u šabački Arhiv.
-Ušli su naprednjaci u zgradu gradskog Arhiva i nisu znali ni tetkici na vratima da kažu šta hoće. Eno ih sad sede tamo, i vidite zapravo dokle smo mi došli i kao društvo i kao država i gde nas je dovela sumanuta politika Aleksandra Vučića, rekao je Zelenović zaključivši da je ovoj vlasti "kraj blizu".

N. Marjanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa